Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Άραβες "βλέπουν" επενδύσεις στην Ελλάδα

Με τη συμμετοχή και των δύο αντιπροέδρων της κυβέρνησης, των κκ. Θ. Πάγκαλου και Ευ. Βενιζέλου, των υπουργών κκ. Στ. Δήμα, Μιχ. Χρυσοχοΐδη και Π. Γερουλάνου αρχίζει στις 11 το πρωί σήμερα Τετάρτη, στο Λαγονήσι το ελληνο-αραβικό επενδυτικό φόρουμ.

Όπως αναφέρει το "Βήμα", κύριο θέμα του συνεδρίου θα είναι οι επενδύσεις τόσο των Αράβων στην Ελλάδα όσο και των Ελλήνων στα Εμιράτα και η Ελλάδα μετέχει μ΄ ένα πλήθος ειδικών, όπως ο κ. Κ. Μητρόπουλος του Ταμείου Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας, ο κ. Αρθ. Ζερβός της ΔΕΗ, γενικούς γραμματείς υπουργείων εκπροσώπους του τουριστικού κλάδου, των κατασκευαστών και των τραπεζών.
Του συνεδρίου θα συμπροεδρεύσουν ο κ. Πάγκαλος και ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Σεΐχη Αλ Ναγιάν.

Ενδεικτικό της σημασίας που αποδίδει η ελληνική κυβέρνηση στην παρουσία των Αράβων επενδυτών στην χώρα μας, είναι ότι ο υπουργός Εξωτερικών των Εμιράτων θα συναντηθεί τόσο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλια και τον Πρωθυπουργό κ. Λ. Παπαδήμο.

Στο Φόρουμ μετέχουν περί τις 200 επιχειρήσεις και επενδυτικοί φορείς που θα έχουν στόχο να αναδείξουν τις επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα, να ενισχύσουν την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων από τις δύο χώρες και να αξιοποιήσουν τις επενδυτικές και επιχειρηματικές συνεργασίες στους τομείς της βιομηχανίας Αλουμινίου, της ενέργειας, του περιβάλλοντος, του τουρισμού, των αεροπορικών μεταφορών, των αγροτικών προϊόντων, των τροφίμων και ποτών, των τραπεζών, του χρηματιστηρίου, της ναυτιλίας, των λιμένων και των νέων τεχνολογιών.

Προσδοκία της κυβέρνησης των Εμιράτων είναι η διατήρηση της οικονομικής σταθερότητας στην περιοχή και η αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης μέσω πολιτικών και συνεργασιών.
Εκτίμησή της είναι, ότι θα εξασφαλίζουν την επιστροφή σε μία αναπτυξιακή πορεία με όρους αμοιβαίου σεβασμού και ανταγωνιστικότητας, που απαιτούν οι αγορές, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της αντιπροεδρίας της κυβέρνησης.

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου