Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Και το όνομα αυτού Ε.ΛΑ.ΔΑ


 

Ένα νέο πατριωτικό, πολιτικό μέτωπο, την «Ελληνική Λαϊκή Δημοκρατική Αντίσταση» (Ε.ΛΑ.Δ.Α) προανήγγειλε ο Μίκης Θεοδωράκης.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο ίδιος ο δημιουργός του, στη διάρκεια εκδήλωσης κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά, η νέα αυτή κίνηση θα παρουσιαστεί επίσημα εντός των ερχόμενων ημερών.

«Αυτή η νέα πολιτική ηγεσία θα πρέπει να αποτελείται από πολίτες από όλους του χώρους της εθνικής μας ζωής με αξία και ήθος» τόνισε ο κ. Θεοδωράκης και υποστήριξε πως τα δυο πολιτικά συνθήματα που εμπνέουν την κίνηση είναι «αλληλεγγύη και αντίσταση».

«Οι μέρες και οι ώρες είναι κρίσιμες και οφείλουμε να λέμε την αλήθεια, όσο σκληρή κι αν είναι», δήλωσε ο Μίκης Θεοδωράκης και έκανε λόγο για κάποιες δυνάμεις που όπως είπε εξετάζουν «μεθοδικά την καταστροφή της πατρίδας και τη μετατροπή του λαού σε λαό ραγιάδων».

Πρόσθεσε ότι οι δυνάμεις αυτές που ελέγχουν το σύστημα εξουσίας της χώρας, με τα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις πέτυχαν να αποκλείσουν κάθε σχέση τη χώρας μας με άλλες χώρες.

«Οι δανειστές μας» τόνισε, «το πολύ σε πέντε χρόνια θα έχουν καταφέρει να έχουν δικά τους τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, τις μεγάλες οδικές αρτηρίες, την ηλιακή ενέργεια, το νερό, τα δημόσια ακίνητα και τα ιστορικά μας μνημεία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου