Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΛΗΤΑΡΑΔΕΣ ΛΗΣΤΕΣ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΑΣΝΙΚΟΦ

ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΠΟΙΗΘΟΥΝ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ''ΣΤΕΝΗ''...

Τα στοιχεία που προέκυψαν από την προανάκριση και τις έρευνες καθώς και τις φωτογραφίες των συλληφθέντων για τις ληστείες με τα καλάσνικοφ δημοσίευσε την Τρίτη η ΕΛΑΣ.


Στη δημοσιότητα δόθηκαν οι φωτογραφίες των ληστών με τα καλάσνικοφ. Η εξάρθρωση της σπείρας ήταν το αποτέλεσμα της συντονισμένης προσπάθειας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής και της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής.
Σύμφωνα λοιπόν με τα δημοσιευμένα στοιχεία, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης από την Αλβανία, εδώ και ένα εξάμηνο έμπαιναν σε σπίτια βραδινές ή πρώτες πρωινές ώρες, είτε από ανασφάλιστες μπαλκονόπορτες και κυρίες εισόδους είτε παραβιάζοντας τις.

Στη συνέχεια αφαιρούσαν χρήματα, τιμαλφή, κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικά – ηλεκτρικά είδη και οχήματα.

Τουλάχιστον 14 οχήματα είχαν κλέψει και τα οποία τα χρησιμοποιούσαν κυρίως για τη διαφυγή τους.
Όπως προέκυψε από την έρευνα, τα μέλη δρούσαν με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους και κυρίως στα νότια προάστια, Γλυφάδα, Ηλιούπολη, Άλιμο, Αργυρούπολη, Κορωπί, Παλαιό Φάληρο, Βούλα.

Ωστόσο, εξιχνιάσθηκαν ληστείες σε σπίτια στου Παπάγου και στην Αγία Παρασκευή.
Σε μία περίπτωση είχαν μπει σε ένα κοσμηματοπωλείο στην περιοχή της Ηλιούπολης και αφαίρεσαν κοσμήματα αξίας 80.000 ευρώ.

Από τα μέχρι τώρα στοιχεία, έχουν εξιχνιασθεί 23 ληστείες, με την χρήση Καλάσνικοφ, πιστολιών και μαχαιριών, εκ των οποίων οι έξι έγιναν στη Γλυφάδα, πέντε στον Άλιμο, τρεις στην Ηλιούπολη, μία στον Άγιο Δημήτριο, μία στη Βούλα, μία στην Αργυρούπολη, μία στο Κορωπί, τρεις στο Παλαιό Φάληρο, μία στου Παπάγου και μία στην Αγία Παρασκευή
Συνολικά συνελήφθησαν έξι άτομα, ενώ αναζητούνται άλλοι δύο, άγνωστοι μέχρι στιγμής.

Από τους συλληφθέντες, οι πέντε είναι αλβανικής καταγωγής και η έκτη, είναι μία δεκαεξάχρονη Ελληνίδα.

Πρόκειται για τους:

Α. Π. 21 ετών, κάτοικος του Νέου Κόσμου
Ε. Μ., 20 ετών, κάτοικος Παγκρατίου
Ε. Μ., 15 ετών, κάτοικος Παγκρατίου
Ε. Π., 24 ετών, κάτοικος Νέου Κόσμου
Σ. Μ., 22 ετών, κάτοικος Νέου Κόσμου

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι φωτογραφίες των πέντε αλλοδαπών δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής διάταξης του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, προκειμένου να βοηθήσουν στις έρευνες για τον εντοπισμό και άλλων κρησφύγετων ή διαμερισμάτων διαμονής, καθώς και για την περίπτωση αναγνώρισής τους από τυχόν άλλα θύματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου