Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Κάλεσμα Κυπρίων προς τους Ελλαδίτες καλλιτέχνες: Πείτε ΟΧΙ στην μακάβρια φιέστα προσωπολατρείας



poster2  
Εμπροσθοφύλακας’ 
«Κάλεσμα προς τους Ελλαδίτες καλλιτέχνες: Πείτε ΟΧΙ στην μακάβρια φιέστα προσωπολατρείας που στήνει ο Χριστόφιας» 
16 Οκτωβρίου 2011 
Συντακτική Ομάδα
Η ανελέητη προπαγάνδα της μονοκομματικής κυβέρνησης Δημήτρη Χριστόφια έχει εισβάλει και στον καλλιτεχνικό χώρο της ελληνικής μουσικής, με σκοπό να «επιστρατεύσει» διάσημους Ελλαδίτες και
Κύπριους καλλιτέχνες για να ξεπλύνει με την μουσική τους τα αιματοβαμμένα της χέρια. Χριστόφιας και ΑΚΕΛ επιχειρούν να χρησιμοποιήσουν την ελληνική μουσική και τους καλλιτέχνες της, που ο κόσμος τους αγαπά τόσο πολύ, ως πλατφόρμα στήριξής του, επιδιώκοντας να μεταπείσουν την κυπριακή κοινή γνώμη για τις εγκληματικές ευθύνες που της καταλογίζονται για την φονική έκρηξη στο Μαρί που οδήγησε στον θάνατο 13 συμπατριώτες μας. Ενώ, λοιπόν, σύσσωμος ο κυπριακός Ελληνισμός και όλα τα υπόλοιπα κοινοβουλευτικά κόμματα ζητούν την παραίτηση του Προέδρου, το αδίστακτο καθεστώς σπεύδει να διοργανώσει μουσικές συναυλίες για να βρει, νομίζει, στήριξη από τον κυπριακό λαό. Πραγματικός σκοπός της συναυλίας είναι η συσπείρωση των οπαδών του κόμματος με κάθε τρόπο, αφού όλο και περισσότεροι οπαδοί του ΑΚΕΛ ζητούν την παραίτηση του Προέδρου, με αποτέλεσμα να δέχονται αηθείς επιθέσεις από τα φύλλα της κομματικής εφημερίδας.


Γι’ αυτό, καλούμε τον κυπριακό λαό να ενημερώσει τους καλλιτέχνες και τους τραγουδιστές μας, πολλοί από τους οποίους ήταν ανύποπτοι για το τι είδους διχαστική φιέστα ετοίμαζε η κυβέρνηση, όπως φαίνεται από τα όσα είπαν αυτοί που δήλωσαν πως δεν θα παρευρεθούν. Χωρίς δισταγμό ο κομματικός μηχανισμός θα τους χρησιμοποιούσε και θα εκμεταλλευόταν το όνομα και το κύρος τους. Πρέπει να ενημερώσουμε τους καλλιτέχνες μας για τους πραγματικούς σκοπούς αυτής της κομματικής συναυλίας και κόσμια να τους πείσουμε να ακυρώσουν την συμμετοχή τους. Κάτω από την εξέδρα που στήνουν Χριστόφιας και ΑΚΕΛ, θα επιχειρήσουν να κρύψουν και τα νεκρά κορμιά των 13 παλικαριών της φονικής έκρηξης στο Μαρί, για την οποία ευθύνονται. Δεν πιστεύουμε ότι Έλληνας καλλιτέχνης θα ήθελε ή θα μπορούσε να τραγουδήσει πάνω σε αυτή την εξέδρα.
Ήδη, μέχρι τώρα, η Ελένη Τσαλιγοπούλου, η Μελίνα Κανά, ο Γιώργος Ανδρέου, ο Δημήτρης Μακρής και ηΜελίνα Ασλανίδου έχουν ακυρώσει την συμμετοχή τους στην συναυλία.
Παραθέτουμε πιο κάτω τα διάφορα κανάλια επικοινωνίας και τις δημόσιες και προσβάσιμες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης των καλλιτεχνών μας. Ζητήστε τους ευγενικά και κόσμια όπως σεβαστούν την μνήμη των 13 ηρώων μας και την λαϊκή απαίτηση της συντριπτικής πλειοψηφίας του κυπριακού λαού (συμπεριλαμβανομένων και ΑΚΕΛικών) για παραίτηση του Δημήτρη Χριστόφια. Δεν τους θέλουμε να γίνουν συνένοχοι σε μια μακάβρια κομματική φιέστα προσωπολατρείας, παρόμοιες με αυτές που έστηναν εώς και πρόσφατα λαομίσητοι δικτάτορες.
Αγαπητοί μας καλλιτέχνες, αντιληφθείτε πως στην Κύπρο δεν σας ακούν μόνο οπαδοί του ΑΚΕΛ, σας ακούν και σας αγαπούν άνθρωποι όλων των κομμάτων και όλων των ιδεολογιών. Σας αγαπούν άνθρωποι που αγαπάνε και λατρεύουν την Ελλάδα μας. Μην γίνεστε στρατιώτες του ιδιότυπου ψυχολογικού πολέμου που ασκεί αυτή η κυβέρνηση κατά του λαού της. Μην γίνετε συνένοχοι μιας αντιλαϊκής, μονοκομματικής κυβέρνησης, μιας κυβέρνησης που έχασε κάθε λαϊκό αίσθημα, μια κυβέρνησης που ευθύνεται για την ανθρωποκτονία 13 συμπολιτών μας στο Μαρί.
Σκεφτείτε λίγο. Θέλετε να τραγουδήσετε στην μακάβρια φιέστα ενός κόμματος που βρίζει συνεχώς την Ελλάδα και που οι μηχανισμοί του καίνε ελληνικές σημαίες, προσβάλλουν τον ελληνικό πολιτισμό, ουρλιάζουν πανταχόθεν πως “είναι Κύπριοι και δεν είναι Έλληνες” και πως “η Ελλάδα εισέβαλε στην Κύπρο”;
Θέλετε να παίξετε τον ρόλο σας ως διασκεδαστές της κυβέρνησης του ΑΚΕΛ, μιας κυβέρνησης που απώλεσε εδώ και μήνες την λαϊκή συναίνεση, που αρνήθηκε να αναλάβει τις ευθύνες της φονικής έκρηξης στις 11 Ιουλίου, και που κυβερνά στηριζόμενη στην προπαγάνδα, στην καλλιέργια εν δυνάμει βίαιου συσπειρωτικού, εμφυλιοπολεμικού κλίματος και στην πλήρη κατάχρηση των κρατικών δυνάμεων καταστολής.
maxalleparis ομονοια κάψιμο ελληνικής σημαίας
Θαυμάστε ένα οπαδό της κυβέρνησης εν δράση. Σας βρίσκουν σύμφωνους τέτοιες συμπεριφορές;Πως να μην αντιδρούμε ενάντια σε τέτοια φαινόμενα που προσβάλλει την κοινωνία, τον πολιτισμό και την δημοκρατία μας;
Ουμούτ Αλμπαϊράκ
Γλυκερία
Γιάννης Ζουγανέλης
Παντελής Θαλασσινός
Κούλλης Θεοδώρου
Κώστας Θωμαΐδης
Πάνος Κατσιμίχα
Χάρης Κατσιμίχα
Τάνια Κικίδου
«Κολλεκτίβα»
Βαγγέλης Κορακάκης
Γιάννης Κούτρας
Βούλλα Κωνσταντίνου
Βασίλης Λέκας
Λαυρέντης Μαχαιρίτσας
«Οναρ»
Βασίλης Παπακωνσταντίνου
Μιλτιάδης Πασχαλίδης
Μάνος Πυροβολάκης
Διονύσης Τσακνής
Δημήτρης Φανής

Ηλεκτρονική διεύθυνση άρθρου: http://www.efylakas.com/archives/10263 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου