Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Σίλβιο: «Η Ιταλία δεν είναι Ελλάδα»

Την υπεροχή της Ιταλίας απέναντι στην Ελλάδα, χρησιμοποίησε ως επιχείρημα ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι προκειμένου να αμυνθεί έπειτα από την σφοδρή κριτική που δέχτηκε εξαιτίας των οικονομικών μέτρων που παρουσίασε στις Βρυξέλλες μετά το τελεσίγραφο της Ε.Ε.

Σίλβιο: «Η Ιταλία δεν είναι Ελλάδα»

"Η Ιταλία δεν είναι Ελλάδα και τα εργασιακά μέτρα είναι βιώσιμα, δεν θα οδηγήσουν σε καμία κοινωνική εξέγερση" δήλωσε ο ιταλός πρωθυπουργός αποχωρώντας από τις Βρυξέλλες, μετά τη Σύνοδο Κορυφής.

Το βιαστικό πακέτο μεταρρυθμίσεων που παρουσιάστηκε από τον Μπερλουσκόνι ως απάντηση στο τελεσίγραφο της E.E. για άμεσα μέτρα με στόχο την ανάπτυξη και την μείωση του δημοσίου χρέους, έχει προκαλέσει σφοδρή αντιπαράθεση με αντιπολίτευση και συνδικάτα που αντιδρούν έντονα στις μεταρρυθμίσεις και κυρίως στις "εύκολες απολύσεις" τις οποίες θεωρούν ότι ευνοεί το πακέτο.
Παρά τις εξηγήσεις της κυβέρνησης ότι πρόκειται για μέτρα που δίνουν κίνητρα στις επιχειρήσεις να προσλαμβάνουν και όχι να απολύουν, τα συνδικάτα καλούν σε άμεσες κινητοποιήσεις, ενώ η αντιπολίτευση απαιτεί από τον Μπερλουσκόνι να εξηγήσει λεπτομερώς στο κοινοβούλιο το περιεχόμενο της περιβόητης επιστολής με τα μέτρα την οποία αναγκάστηκε να παρουσιάσει στην Ε.Ε.

πηγή: ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου