Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Τα κυπριακά κόμματα για την τραγωδία στη ναυτική βάση

 

Την πλήρη και σε βάθος διερεύνηση του τραγικού περιστατικού ζητεί το ΑΚΕΛ (Ανορθωτικό Κόμμα Εργαζόμενου Λαού), προκειμένου να απαντηθούν όλα τα ερωτήματα και να διαφανεί τι ακριβώς έγινε και οδήγησε στη...
 χθεσινή τραγωδία.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Σταύρος Ευαγόρου σημείωσε πως «ως ΑΚΕΛ διαπιστώνουμε ότι από πλευράς κυβέρνησης υπάρχει η αποφασιστικότητα να διερευνηθούν σε βάθος τα αίτια της τραγωδίας και να αποδοθούν ευθύνες. Η μετάκληση ξένων εμπειρογνωμόνων αποδεικνύει στην πράξη ότι η κυβέρνηση επιθυμεί πλήρη και αντικειμενική διαλεύκανση των γεγονότων».

Παράλληλα, η ΕΔΕΚ (Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών) καλεί τον γενικό εισαγγελέα της Δημοκρατίας να ενεργήσει άμεσα, «δίνοντας οδηγίες για ποινική έρευνα και δίωξη κατά παντός υπευθύνου για τις ποινικές ευθύνες που αυτονόητα προκύπτουν για τον θάνατο 12 αξιωματικών και ναυτών της Εθνικής Φρουράς και μελών της πυροσβεστικής Υπηρεσίας και των τραυματισμών δεκάδων άλλων, καθώς και την πρόκληση ανυπολόγιστων υλικών καταστροφών» αναφέρει σε γραπτή δήλωση ο β’ αντιπρόεδρος του κόμματος, Σοφοκλής Σοφοκλέους.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κόμματος (ΕΥΡΩΚΟ), Δημήτρης Συλλούρης, δήλωσε ότι το Εθνικό Συμβούλιο πρέπει να συζητήσει αποκλειστικά το πολύνεκρο συμβάν στη ναυτική βάση και τις συνέπειές του.

Τέλος, η γενική γραμματέας των Οικολόγων, Ιωάννα Παναγιώτου, κάλεσε την κυβέρνηση και όλους τους αρμόδιους «να σταματήσουν να κωλυσιεργούν και να παραπλανούν μέσω καθησυχαστικών δηλώσεων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου