Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΤΩΝ ΤΑΞΙ!

ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΘΑΝΕΙ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥΣ!

Αψηφώντας την απόφαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ι. Τέντε και κλιμακώνοντας την αντιπαράθεσή τους με το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για το θέμα της απελευθέρωσης του επαγγέλματός τους, οι ιδιοκτήτες ταξί αποφάσισαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Στην έκτακτη συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας τους, που πραγματοποιήθηκε σήμερα αποφασίστηκε η συνέχιση των κινητοποιήσεων, αλλά με πιο διακριτικό τρόπο, ούτως ώστε να μην υπάρξουν "παράνομες" ενέργειες, όπως κλείσιμο δρόμων, λιμανιών και αεροδρομίων, για δύο βασικούς λόγους. Πρώτον, για να μη στοιχειοθετηθούν αδικήματα εναντίον τους, όπως η παρακώλυση συγκοινωνιών, μετά και τη σχετική ρητή εντολή του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και δεύτερον, για να μην έρθουν σε σύγκρουση με άλλες επαγγελματικές ομάδες, κυρίως στον τομέα του τουρισμού.

Στη συγκεκριμένη συνεδρίαση αποφασίστηκε, επίσης, να πραγματοποιηθεί μεγάλη συγκέντρωση την Τρίτη έξω από τη Βουλή, καθώς θα συνεδριάσει ο Κοινοβουλευτικός Τομέας Ελέγχου Μεταφορών του ΠΑΣΟΚ, από τα μέλη του οποίου έχει κληθεί ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Ραγκούσης, για να εξηγήσει την πολιτική που ακολουθεί στο θέμα της απελευθέρωσης του επαγγέλματος των ταξί.

Τα διόδια των Μαλγάρων (στην εθνική οδό από και προς Αθήνα) βρέθηκαν από τις 9 το πρωί σήμερα οι ιδιοκτήτες των ταξί της Θεσσαλονίκης όπου και συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους διαμαρτυρόμενοι για την απελευθέρωση του επαγγέλματος του.
Στο σταθμό διοδίων των Μαλγάρων βρίσκονται περί τα 200 ταξί και οι οδηγοί τους είχαν "ανεβάσει" τις μπάρες των διοδίων αφήνοντας έτσι τους οδηγούς των ΙΧ που κατευθύνονται από και προς τη Θεσσαλονίκη να περνούν ελεύθερα.

Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο πρόεδρος των οδηγών ταξί Θεσσαλονίκης κ. Κώστας Γιαννακάκης, οι οδηγοί θα παραμείνουν στα διόδια -σε βάρδιες- ως τις 9 το βράδυ επιτρέποντας έτσι τους οδηγούς να μην πληρώνουν αντίτιμο , ενώ δεν πρόκειται -όπως φημολογούνταν- να προχωρήσουν σε άλλου τύπου κινητοποιήσεις (Αποκλεισμοί οδών προς Χαλκιδική) καθώς στόχος τους δεν είναι να έρθουν σε αντιπαράθεση με τους πολίτες αλλά να τους πείσουν για το δίκαιο των αιτημάτων τους.
Μέχρι σήμερα και παρά τη χθεσινή σχετική εντολή του εισαγγελέα εφετών Θεσσαλονίκης για τη σύλληψη όσων οδηγών ταξί παρακωλύουν τη συγκοινωνία δεν σημειώθηκαν ανάλογα περιστατικά ούτε συλλήψεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου