Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Έκτακτο Eurogroup για την πέμπτη δόση ή στάση πληρωμών!!!



ΤΗΝ 5η ΔΟΣΗ,

ΤΗΝ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ;;;...

'Η ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΤΟΝ ΠΑΡΟΥΜΕ;;;;....





- Θα εξετάσουν το πόρισμα της τρόικας και θα αποφασίσουν εαν θα μας δώσουν τα λεφτά
- Ο Πρόεδρος του Eurogroup συναντάται με Σαρκοζί και Μέρκελ
- Γ.Παπακωσταντίνου : Αν πάμε σαν το Κούγκι θα ανατιναχθούμε
- Συνεχής ενημέρωση
 

Στην έκτακτη συνεδρίαση, πιθανότατα στις 6 Ιουνίου, θα συζητηθεί το πόρισμα τις τρόικας για την αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας και θα αποφασίσουν εαν μας δώσουν την 5η δόση του δανείου.
 
Σύμφωνα με ανώτατο ευρωπαίο αξιωματούχο : '' Ο κ. Γιούνγκερ δεν επιθυμεί να αφήσει τις εξελίξεις να τρέχουν μέχρι τις 20 Ιουνίου οπότε και είναι η τακτική συνεδρίαση του eurogroup, πέντε μόλις μέρες πριν την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ''.
 
Προηγουμένως ο Ζ.Κ.Γιούνγκερ θα συναντηθεί στο Παρίσι με τον γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί ενώ έχει ήδη μιλήσει με την γερμανίδα καγκελάριο Αγγελα Μέρκελ.
 
“Δεν έχει κλείσει ακόμη το θέμα για το πώς η χώρα θα πάρει την πέμπτη δόση” δήλωσε σε πρωινή εκπομπή του Mega ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, περιγράφοντας τη στενωπό που έχει βρεθεί η χώρα ως προς τη δανειακή σύμβαση.
 
Όπως είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου, το ΔΝΤ λέει ότι θέλει να δεσμευτούν οι Ευρωπαίοι ότι θα καλύψουν τις δανειακές ανάγκες σε περίπτωση που η Ελλάδα δεν καταφέρει να βγει στις αγορές το 2012 – σημειώνεται ότι το κόστος δανεισμού έχει ξεφύγει τους τελευταίους μήνες. Οι Ευρωπαίοι από την πλευρά τους λένε ότι αν δεν πληρώσει το ΔΝΤ "δεν θα δώσουμε και εμείς χρήματα", πόσο μάλλον που έχουν να αντιμετωπίσουν τους δικούς τους πολίτες.
 
“Εγώ πιστεύω ότι θα βρεθεί λύση και θα πάρουμε την πέμπτη δόση” ανέφερε πάντως ο υπουργός σημειώνοντας ότι δεν μπορεί να φανταστεί ότι δεν θα μας δώσουν τα χρήματα γιατί δεν συναίνεσε ο Αντώνης Σαμαράς στα μέτρα.
 
Διευκρίνισε πάντως ότι ούτε ο ίδιος γνωρίζει ως που θα σπρώξουν το θέμα της συναίνεσης οι Ευρωπαίοι.
 
Σχετικά με την πτώχευση ως διαπραγματευτικό χαρτί, ο κ. Παπακωνσταντίνου – ΕΚΤ και ιδιώτες έχουν δεκάδες δισ. σε ελληνικά ομόλογα - δήλωσε ότι “δεν είναι της άποψης να πάμε όπως στο Κούγκι”. “Αν ζωστούμε με πυρομαχικά και ανατιναχτούμε θα καταστρέψουμε και τους γύρω μας αλλά θα έχουμε ανατιναχτεί και εμείς” ανέφερε.
 
Για αυτό και ο Γ.Παπανδρέου, ακόμα και μετά το ναυάγιο στην έκτακτη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών αφήνει ανοιχτό το θέμα της συναίνεσης, ακόμα και της οικουμενικής κυβέρνησης.
 
Άλλωστε ο κοινοτικός επίτροπος Όλι Ρεν μας απείλησε ανοιχτά : ''Βρείτε τα, ο χρόνος τελειώνει''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου