Δευτέρα 11 Μαρτίου 2019

Ποιός είναι ο 35χρονος υποψήφιος δήμαρχος των Ενωμένων Μακεδόνων για τη Θεσσαλονίκη




Πηγή: Μacedonian News-Νέα από τη Μακεδονία


''Τα παιδιά των συλλαλητηρίων μπαίνουν μπροστά'' ήταν το σύνθημα των Ενωμένων Μακεδόνων, όταν και πήραν την απόφαση να συμμετέχουν  δυναμικά στις ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, δημιουργώντας έτσι μια ευχάριστη ελπίδα στον παραδοσιακό κόσμο της Θεσσαλονίκης, ότι κάτι νέο και πεντακάθαρο μπορεί να γεννηθεί μετά απ'όλη αυτή την ιστορία και την εξέλιξη με το σκοπιανό.

Η ακτιβιστική ομάδα των Ενωμένων Μακεδόνων συμμετείχε σχεδόν σε όλες τις δράσεις και κινήσεις για τη Μακεδονία μας τα τελευταία χρόνια, αδιάκοπα και ασταμάτητα, ενώ τώρα όπως ισχυρίζονται τα μέλη της ομάδας ήρθε η ώρα να περάσουν από την άμυνα και την αντίδραση στο επίπεδο της επίθεσης και των αποφάσεων.

Ποιός είναι όμως ο 35χρονος επικεφαλής και ιδρυτής της δημοτικής πλέον παράταξης των Ενωμένων Μακεδόνων;

Το σίγουρο είναι ότι στο άμεσο μέλλον θα κλέψει τις εντυπώσεις είτε με το παρουσιαστικό του είτε με τον κοφτερό και δωρικό λόγο που διαθέτει. 

Ο Δημήτρης Ζιαμπάζης γεννήθηκε το 1983 στην πόλη της Θεσσαλονίκης και είναι γέννημα θρέμμα της γειτονιάς του Αγίου Δημητρίου. Πωλητής στο επάγγελμα, άνθρωπος της πιάτσας και της αγοράς όπως ο ίδιος ισχυρίζεται και με 23 χρόνια με συνεχή συμμετοχή στον πατριωτικό ακτιβισμό.
«Καταλάβαμε ότι η ακτιβιστική δράση δεν είναι αρκετή και δεν φτάνει...Οι αντίπαλοί μας με μια υπογραφή ξεπουλάνε τις ζωές μας και την πατρίδα μας...Γι'αυτό και αποφασίσαμε χωρίς κόμπλεξ και αναστολές να περάσουμε τη μάχη μας και στο πολιτικό επίπεδο διεκδικώντας ευθέως και στα ''ίσα'' τον δήμο Θεσσαλονίκης, έναν δήμο κλειδί.  Να το θυμάστε θα είμαστε η έκπληξη αυτών των εκλογών» δήλωσε ο κ. Ζιαμπάζης.
«Είμαστε παιδιά από τα σπλάχνα της κοινωνίας, άνθρωποι, πατριώτες της διπλανής πόρτας» δίνοντας έτσι το στίγμα της νέας παράταξης λέγοντας ότι «ιδεολογία μας είναι η ελληνική φιλοπατρία». "Αγαπάμε αυτό που είμαστε, δεν μισούμε κανέναν, σεβόμαστε όποιον μας σέβεται".
Στις εκλογές κατεβαίνουμε ανεξάρτητοι και ακομμάτιστοι. Είμαστε πεντακάθαροι, έχουμε στις τάξεις μας ικανά παιδιά και πάνω απ΄όλα έχουμε Ελληνική ψυχή!
Στις προτεραιότητες της παράταξης όπως είπε είναι το Σκοπιανό «Η υπόθεση του Σκοπιανού δεν είναι μόνο προδοσία αλλά σκάνδαλο, θα κάνουμε τα πάντα για να αναδειχτεί το παρασκήνιο, θα φτάσουμε το μαχαίρι στο κόκκαλο» επισήμανε.
Σημείωσε ότι η νέα παράταξη θα δώσει βάρος στον τομέα του πολιτισμού και της αισθητικής της Θεσσαλονίκης. Η πόλη πονάει σε θέματα πρασίνου, καθαριότητας, συγκοινωνιών και πολιτισμού.
Ανέφερε πως στόχος των «Ενωμένων Μακεδόνων» είναι να αναδείξουν την Ελληνική και Μακεδονική ταυτότητα της πόλης. «Δεν είναι δυνατόν να μην έχει Μακεδονινή ταυτότητα η Θεσσαλονίκη» σημείωσε.
Αναφορικά με τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν την πόλη ο ίδιος ανέφερε πως θα υιοθετήσει μοντέλα από χώρες της Ευρώπης «Βρισκόμαστε ήδη σε συζητήσεις με ειδικούς και τεχνοκράτες, θα φέρουμε τα ευρωπαϊκά μοντέλα, χρειάζεται θέληση και βούληση».
Οι Ενωμένοι Μακεδόνες κατεβαίνουν για πρώτη φορά στις εκλογές και όπως όλα δείχνουν έχουν όλο το πακέτο για να κάνουν τη μεγάλη έκπληξη.
Το σίγουρο πάντως είναι ότι ήδη έχουν γίνει η μεγάλη είδηση στα πηγαδάκια της πόλης...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου