Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

OI TOYΡΚΟΙ ΕΙΣΒΑΛΟΥΝ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΣΥΡΙΑ!


Τουρκικά άρματα μάχης, υποβοηθούμενα από τις δυνάμεις των Σύρων ανταρτών που μάχονται κατά του Μπασάρ αλ Άσαντ, μπήκαν στο έδαφος της Συρίας με το πρόσχημα της επιχείρησης κατά του Ισλαμικού Κράτους. Η εισβολή της Τουρκίας στη Συρία έρχεται την ώρα που βρίσκεται στην Άγκυρα ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν!
Τουλάχιστον 12 τουρκικά άρματα μάχης εισέβαλαν στην πόλη Τζαραμπλούς της βόρειας Συρίας, η οποία τελεί υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους. Η επιχείρηση γίνεται με την κάλυψη των ΗΠΑ, αφού Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε νωρίτερα πως η Ουάσινγκτον θα παράσχει αεροπορική κάλυψη. Και αυτό γιατί οι ΗΠΑ, όπως είπε, συγχρονίζονται με μια χώρα σύμμαχό τους στο ΝΑΤΟ.

Όπως άλλωστε δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «η υπομονή μας τελείωσε». Η επιχείρηση έρχεται λίγες μέρες μετά την τρομοκρατική επίθεση με τους 54 νεκρούς στο Γκαζιάντεπ, για την οποία η Άγκυρα από την πρώτη στιγμή κατηγόρησε τους τζιχαντιστές.





Μονάδες των τουρκικών ειδικών δυνάμεων και αεριωθούμενα υποστηριζόμενα από μαχητικά αεροσκάφη του υπό την ηγεσία των ΗΠΑ συνασπισμού εξαπέλυσαν, νωρίτερα, επιχείρηση στη βόρεια Συρία για την εκδίωξη των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους από τα σύνορα με τη Συρία.




Νωρίτερα, στρατιωτικές πηγές δήλωσαν πως δύο τουρκικά αεριωθούμενα F-16 βρίσκονταν στον αέρα πάνω από μια περιοχή στη μεθόριο περιμένοντας να πλήξουν συγκεκριμένους στόχους του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.


newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου