Πέμπτη, 22 Ιανουαρίου 2015

ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ Η ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΚΑΙ ΕΡΩΜΕΝΗ ΤΟΥ ΒΛΑΣΤΟΥ(ΑΠΟΡΟΥΜΕ ΚΙΟΛΑΣ ΤΙ ΤΟΥ ΒΡΗΚΕ ΤΟΥ ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗ...)
Στην απολογία της, η Αδαμαντία Αγγελέτου υποστήριξε ότι η σχέση της με τον βαρυποινίτη ήταν απλά επαγγελματική - Προφυλακιστέος και ο Δ. Χατζησταύρου - Τέσσερις συνολικά οι προφυλακίσεις για την υπόθεσηΤο δρόμο για τη φυλακή πήρε, αμέσως μετά την απολογία της στους ανακριτές κατά της διαφθοράς, η δικηγόρος και φερομένη ως ερωτική σύντροφος του Παναγιώτη Βλαστού, Αδαμαντία Αγγελέτου.
Την ίδια τύχη είχε και ένας ακόμη κατηγορούμενος ο Δημ. Χατζησταύρου, με τις προφυλακίσεις γι' αυτή την υπόθεση να ανέρχονται πλέον στις τέσσερις.


Αντίθετα, με την επιβολή περιοριστικών όρων -απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους- αφέθηκαν οι κατηγορούμενοι Μαρία Μουζακίτη, Π. Λασιθιωτάκης και ο αστυνομικός Π. Στουρνάρας, στον οποίο επιβλήθηκε εγγύηση 1.000 ευρώ.Σύμφωνα με πληροφορίες, στην απολογία της υποστήριξε ότι η σχέση της με τον Βλαστό ήταν μόνο επαγγελματική και ότι η ίδια ενεπλάκη στην υπόθεση λόγω της εκδικητικότητας της περιβόητης «Λίτσας», της εξαδέλφης δηλαδή του Βλαστού, Ευαγγελίας Βλαστού, η οποία με σειρά καταθέσεων της στην αστυνομία, αποκάλυψε τη δράση του κυκλώματος.

Η Αδαμαντία Αγγελέτου, κατά πληροφορίες, υποστήριξε πως η Λίτσα ήθελε να την εκδικηθεί, επειδή αρνήθηκε να την εκπροσωπήσει ως δικηγόρος στη δίκη για την απόπειρα απόδρασης του Βλαστού από τις φυλακές Τρικάλων. Στη δίκη αυτή η Λίτσα ήταν κατηγορουμένη.

Τέλος, η δικηγόρος φέρεται να ανέφερε ότι ήρθε σε επαφή με τον Βλαστό πριν δύο χρόνια, όταν το δικαστήριο που εκδίκαζε υπόθεσή του τη διόρισε αυτεπαγγέλτως συνήγορό του.

Από την πλευρά της, η έτερη κατηγορούμενη, Μαρία Μουζακίτη, αρνήθηκε τις κατηγορίες που της αποδίδονται. Κατά πληρηφορίες, υποστήριξε στην απολογία της ότι, από τη στιγμή που συνεργαζόταν με την Πένυ Καρπούζου στο μαγαζί και γνωρίζοντας τη σχέση της με τον Π. Βλαστό, δεν μπορούσε να της αρνείται, γιατί φοβόταν.


Φέρεται ακόμη να ανέφερε πως την ακολουθούσε χωρίς να γνωρίζει αν υπήρχε κάποιο σχέδιο απαγωγής ή εκβίασης σε βάρος τραπεζικού στελέχους. Υποστήριξε ότι όταν κατάλαβε πως κάτι ύποπτο συνέβαινε και και ότι μπορεί να "μπλέξει" άρχισε να απομακρύνεται.

Για τα μαθήματα που έκανε ως πιλότος ελικοπτέρου υποστήριξε ότι η Πέννυ Καρπούζου την έπεισε να τα κάνει. Η ίδια δέχτηκε, όπως ισχυρίστηκε, επειδή υπήρξε αεροσυνοδός και της άρεσε η ιδέα.

Ωστόσο, όπως είπε, κάποια στιγμή αντιλήφθηκε ότι ήθελαν να τη χρησιμοποιήσουν "και επίτηδες απέτυχε στις εξετάσεις και δεν πήρε το δίπλωμα".

Στην απολογία του, ο κατηγορούμενος αστυνομικός, Π. Στουρνάρας, ανέφερε, κατά τις ίδιες πληρηφορίες: «Κάποια άγνωστη σε εμένα γυναίκα έφερε στο σπίτι μου ένα κινητό τηλέφωνο. Το παρέλαβε ο γιος μου. Νόμιζα ότι είναι δώρο. Δεν ήξερα. Αργότερα ο Βλαστός μου έιπε στη ΓΑΔΑ ότι μου το έστειλε εκείνος. "Εγώ στο εστειλα" μου είπε και του απάντησα "δεν το θέλω; πάρ' το πίσω». Μου είπε "Κράτα το, κάντο ό,τι θες". Δεν μου ζήτησε να τον βοηθήσω σε απόδραση, ούτε μου έδωσε κάποιος χρήματα. Ήταν βλακεία μου που κράτησα το κινητό"».

Ο κατηγορούμενος Π. Λασιθιωτάκης, αρνήθηκε ότι μετέφερε 20 κιλά εκρηκτικών όπως υποστηρίζει στην κατάθεση της η Λίτσα Βλαστού.

Υποστήριξε ότι η Λίτσα "είπε όσα είπε για μένα επειδή δεν θέλει να πάει φυλακή. Δεν τη γνωρίζω. Την έβλεπα στις φυλακές Κορυδαλλού στη δίκη για την απαγωγή Παναγόπουλου. Εκείνη πήγαινε να δει το Βλαστό και εγώ τον αδελφό μου, που είναι και αυτός κατηγορούμενος"».

Τις κατηγορίες για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και κατοχή εκρηκτικών αρνήθηκε και ο Δημ. Χατζησταύρου.