Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Μεγάλη ηλιακή έκρηξη χθες, θα επαληθευτούν οι προβλέψεις για σεισμούς;

  Μια νέα ισχυρή ηλιακή καταιγίδα που δημιούργησε ένα ισχυρό ρεύμα φορτισμένων σωματιδίων ηλιακού πλάσματος, ταξιδεύει ήδη προς την γη. Αυτή η έκρηξη είναι η μεγαλύτερη που έχει παρατηρηθεί τον τελευταίο καιρό κατατάσσοντας την στην κατηγορία "Χ" που είναι και η μέγιστη στην κλίμακα μετρήσεων τέτοιων γεγονότων, ειδικότερα επιστήμονες προσομοίασαν το μέγεθος της έκτασης που κατέλαβε στον Ήλιο η έκρηξη αυτή, με πέντε φορές όσο η Γη !
 
Οι επιστήμονες που μελετούν αυτά τα φαινόμενα, αναμένουν γεωμαγνητικές  καταιγίδες στον φλοιό της Γης, οι οποίες συχνά λειτουργούν ως ηλεκτροσόκ και διεγείρουν γεωφυσικά φαινόμενα, όπως.....
σεισμούς και εκρήξεις ηφαιστείων.  
 Η νέα έκρηξη στον ήλιο είναι η δεύτερη της μέγιστης κατηγορίας ''Χ'' που λαμβάνει χώρα το 2012, γεγονός ενδεικτικό ότι ο ήλιος έχει ''ξυπνήσει'' πια για τα καλά από την πολυετή περίοδο ηρεμίας του. Η ηλιακή δραστηριότητα εμφανίζει ένα περιοδικό 11ετή κύκλο εξάρσεων και υφέσεων. Ο ήλιος βρίσκεται τώρα σχεδόν στο μέσο ενός ακόμα ηλιακού κύκλου και οδεύει για ένα νέο μέγιστο δραστηριότητας μέσα στο 2013, σύμφωνα με το Space.com.
 Ενεργοποιήθηκε στις 2 Μαρτίου και αναμένεται να εμφανίσει συνεχιζόμενη δραστηριότητα και τις επόμενες μέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου