Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Έγραψε ιστορία ο ΑΠΟΕΛ με ήρωα τον Χιώτη!

Ο ΑΠΟΕΛ πήρε την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League για πρώτη φορά στην ιστορία του κυπριακού ποδοσφαίρου! Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς επικράτησε της Λιόν με 4-3 στην διαδικασία των πέναλτι έχοντας ως ήρωα τον Διονύση Χιώτη ο οποίος απέκρουσε δύο από αυτά.

Η κανονική διάρκεια της.....
αναμέτρηση ολοκληρώθηκε 1-0 υπέρ των γηπεδούχων χάρις σε γκολ του Γκουστάβο Μαντούκα στο 9’. Οι Κύπριοι είχαν αρκετές ευκαιρίες να «καθαρίσουν» την υπόθεση πρόκριση στα δύο ημίχρονα της παράτασης (όπου δέχθηκε κόκκινη κάρτα στο 115’ ο Μαντούκα), ωστόσο η αστοχία και η κούραση τους οδήγησαν στην ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι.

Εκεί όπου Αίλτον, Νούνο Μοράις, Αλεξάνδρου και Τρίτσκοβσκι έστειλαν την μπάλα στα δίχτυα, εν αντιθέσει με τις εκτελέσεις των Λακαζέτ και Μπάστος όπου ο Χιώτης εκτινάχθηκε στην αριστερή γωνία του απομακρύνοντας την μπάλα, δίνοντας παράλληλα το εισιτήριο για την φάση των «8» του Champions League στον ΑΠΟΕΛ!

Οι συνθέσεις:

ΑΠΟΕΛ: Χιώτης, Πουρσαϊτίδης, Μαρσέλο Ολιβέιρα, Πάουλο Ζόρζε, Μποαβεντούρα, Νούνο Μοράις, Έλντερ Σόουζα (94' Αλεξάνδρου), Χαραλαμπίδης (76' Μαρσίνιο), Μαντούκα, Εστέμπαν Σολάρι (74' Τρίτσκοβσκι), Αΐλτον

ΛΙΟΝ: Λορίς, Ρεβεγιέρ, Μπακαρί Κονέ, Κρις, Αλί Σισοκό, Γκοναλόν, Σέλστρεμ, Μπριάν (100' Λακαζέτ), Μπάστος, Έντερσον (73' Μπαφετιμπί Γκομίς), Λισάντρο Λόπες

http://voria.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου