Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Ταυτοποιήθηκε ο δήμιος που αποκεφάλισε τον Φόλει και τον Σότλοφ


Ο δολοφόνος των αμερικανών δημοσιογράφων Τζέιμς Φόλεϊ και Στίβεν Σότλοφ, την ευθύνη για τον αποκεφαλισμό των οποίων ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος, έχει ταυτοποιηθεί, ανακοίνωσε σήμερα ο διευθυντής του FBI Τζέιμς Κόμεϊ, χωρίς όμως να δώσει στη δημοσιότητα το όνομα ή την εθνικότητά του.

«Πιστεύω ότι τον έχουμε ταυτοποιήσει. Δεν θα σας πω ποιος πιστεύουμε ότι είναι», δήλωσε ο Κόμεϊ σε μια μικρή ομάδα δημοσιογράφων, ενώ πρόσθεσε ότι γνωρίζει την εθνικότητα του προσώπου αυτού, αν και αρνήθηκε να δώσει περισσότερες πληροφορίες.

Τα βίντεο με τις εκτελέσεις των αμερικανών δημοσιογράφων, τα οποία ανήρτησε στο Διαδίκτυο το Ισλαμικό Κράτος, εικονίζουν έναν μαχητή της οργάνωσης με καλυμμένο το πρόσωπο ο οποίος κρατά ένα μαχαίρι και μιλά αγγλικά με βρετανική προφορά.

Ο αποκεφαλισμός του Φόλεϊ και του Σότλοφ δεν καταγράφεται στα βίντεο, που δόθηκαν στη δημοσιότητα τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο αντίστοιχα. Ο ίδιος μασκοφόρος άνδρας εμφανίζεται στη συνέχεια μαζί με τα αποκεφαλισμένα πτώματα των δύο Αμερικανών.

Εξάλλου σε ένα άλλο βίντεο του ΙΚ, διάρκειας 55 λεπτών και με τον τίτλο «Οι φλόγες του πολέμου», εμφανίζεται ένας μαχητής της οργάνωσης επίσης με καλυμμένο πρόσωπο να μιλά άπταιστα αγγλικά με αμερικανική ή καναδική προφορά.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι κάποιος μιλά με βορειοαμερικανική προφορά στο βίντεο αυτό και αυτή είναι μια από τις μεγαλύτερες ανησυχίες μας τώρα», σημείωσε ο Κόμεϊ, αναφερόμενος στους αμερικανούς και ευρωπαίους μαχητές που έχουν ταχθεί στο πλευρό του ΙΚ.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του FBI, περίπου 12 Αμερικανοί είναι γνωστό ότι πολεμούν στο πλευρό των τζιχαντιστών στη Συρία και πρόσθεσε ότι πολλοί που πολέμησαν έχουν ήδη επιστρέψει στις ΗΠΑ...



left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου