Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

ΠΟΛΥ ΚΑΚΗ ΚΑΙ ΑΤΥΧΗ Η ΕΘΝΙΚΗ ΕΧΑΣΕ ΣΤΗΝ ΠΡΕΜΙΕΡΑ 3-0 ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΛΟΜΒΙΑ.


ME 2-1 EΠΙΚΡΑΤΗΣΕ Η ΑΚΤΗ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΟΥ ΕΠΙ ΤΗΣ ΙΑΠΩΝΙΑΣ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ.

Η Ελλάδα γνώρισε βαριά ήττα με 3-0 από την Κολομβία στην πρεμιέρα της στο Μουντιάλ. Σκόρερ για την ομάδα του Πέκερμαν οι Αρμέρο (5'), Γκουτιέρες (58') και Ροντρίγκες (93').


Οι Κολομβιανοί μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο με διάθεση να ελέγξουν από την αρχή το ρυθμό, δημιουργώντας από τα πρώτα λεπτά τις προϋποθέσεις για την επίτευξη ενός τέρματος.
Ένα λεπτό μετά το πρώτο σουτ στον αγώνα, από το Γιάννη Μανιάτη στο 5', οι Κολομβιανοί επισκέφθηκαν για πρώτη φορά με αξιώσεις την εστία του Καρνέζη και κατάφεραν να σκοράρουν.
Ο Κουαδράδο έκανε την ατομική ενέργεια από τα δεξιά, αδειάζοντας τον Χολέμπας, γύρισε την μπάλα στον Αρμέρο, ο οποίος δεν αστόχησε μέσα από τη μεγάλη περιοχή, με τον Μανωλά να μην μπορεί να αλλάξει την πορεία της μπάλας.
Μετά την επίτευξη του τέρματος, η Κολομβία έδωσε χώρο στην Εθνική, με τους διεθνείς μας να μην μπορούν να βρουν εύκολα διαδρόμους προς την αντίπαλη εστία, αντιμετωπίζοντας αρκετά προβλήματα στην ανάπτυξη.
Ο Κονέ ήταν αυτός που σε δύο περιπτώσεις, στο 6’ και το 45’, επιχείρησε να παραβιάσει την εστία του Οσπίνα χωρίς επιτυχία.
Σε όλη τη διάρκεια του πρώτου μέρους, οι παίκτες του Πέκερμαν ήταν προφανές πως "σημάδευαν" τον Χολέμπας, ο οποίος ήταν ξεκάθαρα ο "αδύναμος κρίκος" της ελληνικής άμυνας. Από την μεριά του, άλλωστε, δημιουργήθηκαν όλες οι επικίνδυνες καταστάσεις από πλευράς Κολομβίας.
Στην επανάληψη, ο ρυθμός του αγώνα ήταν σαφώς πεσμένος σε σχέση με το πρώτο μέρος. Οι παίκτες του Σάντος προσπάθησαν και πάλι να δημιουργήσουν προϋποθέσεις για την επίτευξη ενός τέρματος, όμως τελικά οι Κολομβιανοί ήταν αυτοί που κατάφεραν εκ νέου να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα.
Στο 58', ο Χάμες Ροντρίγκες εκτέλεσε το κόρνερ, ο Αγκιλάρ "τσίμπησε" την μπάλα και ο Τεόφιλο Γκουτιέρες από πολύ κοντινή απόσταση έκανε το 2-0 για την ομάδα του Χοσέ Πέκερμαν.

Στη συνέχεια όπως είναι λογικό, τα πόδια των Ελλήνων παικτών "βάρυναν", δεδομένου ότι βρίσκονταν με την πλάτη στον τοίχο. Η μεγάλη ευκαιρία ήρθε στο 63ο λεπτό, όταν ο Τοροσίδης γύρισε την μπάλα από τα δεξιά, αλλά ο Γκέκας προ κενής εστίας την έστειλε με κεφαλιά στο οριζόντιο δοκάρι.

Με τα λεπτά να κυλούν, οι χώροι στην ελληνική άμυνα άρχισαν να αυξάνονται, και σε μία αντεπίθεση στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο κορυφαίος της Κολομβίας, Χουάν Γκιγιέρμο Κουαδράδο, έστρωσε με τακουνάκι στον Χάμες Ροντρίγκες, ο οποίος με σουτ διαμόρφωσε το τελικό 3-0.

Οι συνθέσεις των ομάδων:
Κολομβία (Χοσέ Πέκερμαν): Οσπίνα, Ζαπάτα, Γέπες, Σάντσες, Αρμέρο (74' Μεχία), Αγκιλάρ (69' Μεχία), Γκουτιέρες (76' Μαρτίνες), Ροντρίγκες, Κουαδράδο, Ιμπάρμπο, Ζούνιγκα
Ελλάδα (Φερνάντο Σάντος): Καρνέζης, Τοροσίδης, Χολέμπας, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Κατσουράνης, Κονέ (78' Καραγκούνης), Μανιάτης, Σαμαράς, Σαλπιγγίδης (57' Φετφατζίδης), Γκέκας (64' Μήτρογλου)
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου