Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

"ΞΕΠΑΓΩΜΑ" ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΟΤΗΤΟΥ ΑΓΩΓΟΥ BURGAS-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΡΩΣΟΙ !


Το άρθρο μεταφράστηκε
από τη Ρωσική ιστοσελίδα 
Standartnews.com

Χαρακτηρίζοντας την εγκατάλειψη
της Βουλγαρίας "μονομερή"
απαιτούν την επαναφορά
σχεδιασμού του Αγωγού...


Από την υπογραφή της σύμβασης - 2007


Ο Υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας Alexander Novak δήλωσε πρόσφατα στο Ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ITAR-TASS ότι το θέμα του Αγωγού πετρελαίου Burgas-Αλεξανδρούπολης δεν έχει τελειώσει. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, η Ρωσία θα...
απαιτήσει από τη Βουλγαρία την επαναφορά του εν λόγω project.

Παρόλο που η Βουλγαρία εγκατέλειψε το θέμα του αγωγού το 2011, με απόφαση του βουλγαρικού κοινοβουλίου, λόγω του υψηλού κόστους και των φόβων της κοινής γνώμης για το περιβάλλον, η Βουλγαρο-Ρωσική επιτροπή θα συζητήσει και πάλι το θέμα τον Απρίλιο στη Σόφια.

Οι Βούλγαροι βουλευτές ενέκριναν τότε με 115 ψήφους έναντι 25 την απόσυρση της χώρας τους από το σχέδιο και επιβεβαίωσαν ότι δεν μπορεί να υλοποιηθεί υπό τους οικονομικούς όρους, που υπάρχουν στη συμφωνία, η οποία υπεγράφη το 2007.

"Σε αντίθεση με την απόφαση της Βουλγαρίας να εγκαταλείψει το project, εμείς πιστεύουμε ότι η συμφωνία του 2007 ανάμεσα σε Ρωσία-Βουλγαρία-Ελλάδα εξακολουθεί να βρίσκεται σε ισχύ", δήλωσε ο Νόβακ.


Αλεξάντερ Νόβακ

Σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό, είναι πολύ νωρίς να μιλούν για τερματισμό του συγκεκριμένου πλάνου, καθώς η συμφωνία δεν προβλέπει μονομερείς αποφάσεις.

"Σύμφωνα με τη σύμβαση της Βιέννης (1969) σχετικά με τις Διεθνείς Συμφωνίες, πολυμερείς συμφωνίες μπορούν να τερματιστούν μόνο κατόπιν αμοιβαίας συμφωνίας όλων των χωρών ή μόνο και μόνο αν το ίδιο το συμβόλαιο επιτρέπει την αποστροφή των όρων σε μία από τις συμβαλλόμενες χώρες", υπενθύμισε ο Νόβακ.

Επεσήμανε ότι δεν υπήρξε αμοιβαία συμφωνία εγκατάλειψης του project από τις τρεις χώρες, οπότε θα χαρακτήριζε το θέμα του Αγωγού απλώς "παγωμένο".

kavalaoil.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου