Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Ποιους "γλυκοκοιτάζουν" τα κόμματα από το χώρο της showbiz

Σε αναβρασμό βρίσκονται τα πολιτικά κόμματα εν όψει την προεκλογικής περιόδου, καθώς από τους σταυρούς που θα συγκεντρώσουν θα κριθεί το μέλλον τους στην πολιτική σκηνή. Για τον λόγο αυτό χρησιμοποιούν κάθε θεμιτό μέσο προκειμένου να εξασφαλίσουν την πολυπόθητη νίκη. Δέλεαρ αποτελεί για τα επιτελεία των κομμάτων η εμφάνιση εκπροσώπων από το χώρο της showbiz στα ψηφοδέλτια τους. Γι αυτό το λόγο και επιθυμούν το....
«πάντρεμα» πολιτικής και showbiz, αφού η δεύτερη «πουλάει» ακόμη και θα τους εξασφαλίσει πολύτιμες ψήφους.
 
Ποιους επώνυμους έχουν προσελκύσει όμως τα επιτελεία των πολιτικών κομμάτων προκειμένου να κατέβουν με τον συνδυασμό τους στις εκλογές που αναμένονται για τις 26 Απριλίου ή το αργότερο την 6η Μαϊου; Πρώτος και καλύτερος ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, που δέχθηκε πρόταση από το ΠΑΣΟΚ και την σκέφτεται πολύ σοβαρά αφού και κατά το παρελθόν είχε εκφράσει την επιθυμία του να αναμειχθεί με τα πολιτικά. Τον τελευταίο καιρό μάλιστα η σχέση του με τη Ζέτα Μακρυπούλια ανέβασε τη δημοφιλία του στα ύψη και το όνομά του θα προσελκύσει πολλούς «πράσινους» ψηφοφόρους. Και ο Ντέμης Νικολαϊδης θα «ντύσει» με το όνομά του τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες.
 Μετά την ενασχόλησή του με το ποδόσφαιρο και τη διοργάνωση events, η πρόταση να κατέβει υποψήφιος στις φετινές εκλογές ήρθε την κατάλληλη στιγμή και ο σύζυγος της Δέσποινας Βανδή πήρε τη μεγάλη απόφαση να ασχοληθεί ενεργά με τα κοινά. Μην ξεχνάμε άλλωστε πως και πριν από 5 χρόνια είχε «παίξει» έντονα το όνομα του Ντέμη Νικολαϊδη για τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ. Στενό «μαρκάρισμα» δέχονται και ο Γρηγόρης Αρναούτογλου αλλά και ο Σπύρος Παπαδόπουλος, οι παρουσίες των οποίων στην πολιτική σκηνή μόνο θετικά αποτελέσματα θα φέρουν.
 
 Μάλιστα ο «Άρνι» πολιορκείται όχι από ένα αλλά από δύο κόμματα. Το γεγονός επιβεβαίωσε ο ίδιος σε τηλεοπτική του συνέντευξη δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Θέλω να ανέβω στις εκλογές και όχι να κατέβω, όπως λέγεται». Όσο για τον Σπύρο Παπαδόπουλο; Τον θέλουν υποψήφιο στην εκλογική περιφέρεια του Πειραιά. Μπορεί ο Γιάννης Κότσιρας να σχολιάζει συχνά πυκνά μέσα από τον προσωπικό λογαριασμό που διατηρεί στο Twitter τις πολιτικές εξελίξεις, εντούτοις η απάντησή του ήταν αρνητική όταν του προτάθηκε να κατέβει υποψήφιος στις εκλογές. «Θεωρώ ότι η κατεύθυνση που έχει πάρει η πολιτική τα τελευταία είκοσι χρόνια είναι περισσότερο σε επίπεδο να βολέψουμε τα παιδιά μας, να βγάλουμε κανένα φράγκο παραπάνω και πολύ μετά έρχεται η αγάπη προς τη χώρα μας. Αυτό δεν μου αφήνει πολλά περιθώρια να ασχοληθώ με την πολιτική σε επίπεδο εκλογών .
 
Από την άλλη όμως, είμαι υπέρ να ασχολούνται οι άνθρωποι της Τέχνης με την πολιτική», δήλωσε οι ίδιος για την πρόταση που του έγινε από κοινοβουλευτικό κόμμα. Θέμα χρόνου είναι η επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του ηθοποιού Γιάννη Μπέζου με τη Δημοκρατική Αριστερά και το κόμμα του Φώτη Κουβέλη. Ο ταλαντούχος ηθοποιός θεωρεί ότι στην πολιτική σκηνή θα έχει μέλλον, αφού για εκείνον τα καλά ελληνικά σήριαλ και παραστάσεις έχουν «τελειώσει» λόγω κρίσης. Γι αυτό στράφηκε στην πολιτική και τους ατέρμονους αγώνες για ένα καλύτερο αύριο. Στη ΔΗΜΑΡ προσχώρησε όμως και το συγγραφικό ταίρι της Έλενας Ακρίτα, ο σεναριογράφος Γιώργος Κυρίτσης, ο οποίος ελπίζει στην ψήφο όλων των ηθοποιών ανά την Ελλάδα (και είναι πολλοί).
 
Άρωμα γυναίκας στα ψηφοδέλτια Δεν είναι σίγουρο ότι έχουν τις απαιτούμενες γνώσεις για να αναμειχθούν με τα πολιτικά, το βέβαιο όμως είναι ότι έχουν πολύ διάθεση να προσφέρουν. Τα πολιτικά κόμματα έκαναν πρόταση σε επώνυμες Ελληνίδες να ενταχθούν στα ψηφοδέλτιά τους για να «μαγέψουν» με την ομορφιά τους τους ψηφοφόρους και να τις «σταυρώσουν». Πρόταση από τον Γιώργο Καρατζαφέρη είχε πριν από λίγο καιρό η Ευγενία Μανωλίδου, η οποία όμως την αρνήθηκε ευγενικά τονίζοντας πως η τηλεόραση και η μουσική αποτελούν τις προτεραιότητές της. Βέβαια η πρόταση είχε γίνει όταν ο σύζυγος ήταν στο ΛΑΟΣ, τώρα που εκείνος προσχώρησε στη ΝΔ, μάλλον δεν ισχύει πλέον και η πρόταση. Το δικό της πακέτο στη Βουλή θέλησαν οι υπεύθυνοι μεγάλου κόμματος να παραδώσει η παρουσιάστρια του ALPHA Βίκυ Χατζηβασιλείου, αφού της έκαναν επίσημη πρόταση να αφήσει τις εκπομπές και να πολιτευθεί θέτοντας υποψηφιότητα στη γενέτειρά της τη Θεσσαλονίκη. Η ίδια φάνηκε θετική στην πολιτική πρόσκληση και αναμένουμε εξελίξεις σύντομα. Ο Γιώργος Καρατζαφέρης έκανε πρόταση και στο τηλεοπτικό του πουλέν Μαρία Μπεκατώρου να ενισχύσει με την παρουσία της το ΛΑΟΣ. Η απάντησή της; «Κύριε Καρατζαφέρη μου τι σχέση έχω εγώ με τα πολιτικά»; (Απορούμε πως ο πρόεδρος δεν το κατάλαβε νωρίτερα). Το πιθανότερο σενάριο είναι να δούμε και τη συμπαρουσιάστρια του Γιώργου Αυτιά, Μάγδα Τσέγκου να φιγουράρει με τα χρώματα της ΝΔ, αφού η αγάπη της για το κόμμα και την πολιτική κρατά χρόνια τώρα.
 
 Για τελευταία αφήσαμε ένα μεγάλο όνομα του ελληνικού πενταγράμμου του οποίου οι φιλοδοξίες φαίνεται πως δεν περιορίζονται στα καλλιτεχνικά και μουσικά γενόμενα. Ο λόγος για τη Χαρούλα Αλεξίου, η οποία ούτε λίγο ούτε πολύ δήλωσε πως σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα στις φετινές εκλογές. Άγνωστο παραμένει ακόμη το χρώμα του κόμματος που θα υποστηρίξει αλλά και εάν θα εγκαταλείψει τη μουσική της καριέρα προς χάριν του κοινωνικού καλού. Η ενασχόληση με την πολιτική προυποθέτει πυγμή, δυνατό λόγο, αίσθημα δικαιοσύνης και διάθεση προσφοράς. Εάν οι προαναφερθέντες που ανήκουν στη λεγόμενη ελληνική showbiz, θεωρούν ότι διαθέτουν τα απαιτούμενα αυτά χαρακτηριστικά, καλώς να αναμειχθούν με την πολιτική ζωή. Εάν όχι καλύτερα να συνεχίσουν να κάνουν αυτό που γνωρίζουν καλά και να στρέψουν όλες τις φιλοδοξίες τους στα καλλιτεχνικά...



 pressarismenos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου