Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Το Νευροκόπι και το κίνημα Πατάτας τρόμαξε την Αγορά

Σε ποσοστό έως και 20% χαμηλότερα από τη λιανική αγορά, θα μπορούν να αγοράζουν οι καταναλωτές τα οπωροκηπευτικά τους από την Κεντρική Αγορά Αθηνών, η οποία ανοίγει τις πύλες της και σε αυτή την εμπορική λειτουργία.

Ο διευθύνων σύμβουλος Οργανισμού Κεντρικής Αγοράς Αθηνών, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, ανέφερε σε συνομιλία του με....
δημοσιογράφους ότι ο Οργανισμός παρέχει τιμές φθηνότερες από αυτές που βρίσκουν στα σούπερ μάρκετ και στις λαϊκές αγορές οι καταναλωτές, οι οποίοι θα επιλέξουν να κάνουν τις αγορές τους σε συσκευασίες χονδρικής.

Ο κ. Σταμπουλίδης επισημαίνει ωστόσο ότι η κίνηση αυτή δεν έχει ως σκοπό τη στοχοποίηση του χονδρεμπορίου.

Σημειώνεται ότι σήμερα στην Κεντρική Αγορά δραστηριοποιούνται περί τις 500 επιχειρήσεις και 3- 4 συνεταιρισμοί. Σε ό,τι αφορά τους συνεταιρισμούς ο ίδιος σημείωσε ότι υπάρχουν αδιάθετοι χώροι, αρκετοί εκ των οποίων έχουν ανακαινιστεί και θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν οι συνεταιρισμοί για να πουλάνε στην τιμή της επιλογής τους τα προϊόντα τους.

Οι μεσάζοντες για την φθηνή πατάτα

Ανοικτή επιστολή προς τα μέλη του, με αφορμή το κίνημα της πατάτας και τα σχόλια που γίνονται για το ρόλο των μεσαζόντων στις τιμές των οπωροκηπευτικών, απέστειλε ο πρόεδρος Συνδέσμου Εμπόρων Κεντρικής Λαχαναγοράς Αθηνών, Ν. Καλόγρης.

Όπως σημειώνει ο μεσάζοντας που κατά κανόνα είναι ο έμπορος που διατηρεί νόμιμη επιχείρηση, δίνει θέσεις εργασίας και πληρώνει φόρους, αναδεικνύεται σε σάκο του μποξ για να ικανοποιηθεί πρόσκαιρα το κοινό περί δικαίου αίσθημα και να επιτευχθεί ο στόχος που υπηρετεί το σύστημα, δηλαδή να ξεχαστούν τα σκάνδαλα και ο πολιτικός ξεπεσμός

«Αν η πρόσβαση των καταναλωτών στα είδη πρώτης ανάγκης ήταν τόσο εύκολη όσο παρουσιάζεται σήμερα με τον πόλεμο της πατάτας, θα είχε παγιωθεί εδώ και αιώνες και θα είχε καταργήσει την έννοια του εμπορίου. Όμως πόσοι μπορούν να πάνε στη Βραζιλία για να πάρουν τον καφέ τους, πόσοι Αθηναίοι στην Καλαμάτα για το καθημερινό τους λάδι, πόσοι Πατρινοί στο Νευροκόπι για την πατάτα τους, πόσοι Θεσσαλονικείς στην ‘Αρτα για να πάρουν στο χωράφι τα πορτοκάλια ή τα μανταρίνια ή τα λεμόνια τους. Η …φούσκα του κινήματος της πατάτας θα αποκαλυφθεί σύντομα», σχολιάζει ο πρόεδρος του ΣΕΚΛΑ στην επιστολή του.

http://www.bankwars.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου