Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Οι Ρώσοι προτιμούν Θεσσαλονίκη!


Οι τουρίστες από τη Ρωσία προτιμούν τη Θεσσαλονίκη για τα μνημεία, τη γαστρονομία, τις αγορές και τη νυχτερινή διασκέδαση, αλλά και ως ορμητήριο για εξορμήσεις στην περιφέρειά της.Αύξηση 19%, σε σχέση με πέρυσι, στη ζήτηση για ταξίδια σε όλη την Ελλάδα από τη Ρωσία, έχουν καταγράψει μέχρι στιγμής οι ιδιωτικές
εταιρείες, που διεκπεραιώνουν τις διαδικασίες για τη χορήγηση βίζας στους Ρώσους πολίτες, όπως επισημαίνεται σε σημερινή ανακοίνωση της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης (ΕΞΘ), με αφορμή τη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού (ΜΙΤΤ 2012), στη Μόσχα.
Σημαντικό μερίδιο της «πίτας» του τουρισμού από Ρωσία θα απολαύσει, κατά τα φαινόμενα η πόλη της Θεσσαλονίκης, με τους Ρώσους να εκδηλώνουν έντονο ενδιαφέρον για τα λεγόμενα «city breaks» (ολιγοήμερες αποδράσεις) στη νύμφη του Θερμαϊκού.
Οι τουρίστες από τη Ρωσία προτιμούν τη Θεσσαλονίκη για τα μνημεία, τη γαστρονομία, τις αγορές και τη νυχτερινή διασκέδαση, αλλά και ως ορμητήριο για εξορμήσεις στην περιφέρειά της (Χαλκιδική και Πιερία, Βεργίνα και Καστοριά για τις περίφημες γούνες της, αλλά και Άγιον Όρος-Μετέωρα για θρησκευτικό τουρισμό).
Στην εισροή περισσότερων Ρώσων τουριστών στη Θεσσαλονίκη συμβάλλουν και οι συνδέσεις του αεροδρομίου «Μακεδονία» με τη Μόσχα. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΞΘ, το 2011 καταγράφηκαν 39.486 διανυκτερεύσεις Ρώσων τουριστών στα ξενοδοχεία του νομού, αριθμός αυξημένος κατά 62,83% σε σχέση με το 2010.
Με την ευκαιρία της ΜΙΤΤ, ο γενικός γραμματέας της ΕΞΘ, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο γενικός διευθυντής του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, Νίκος Σαπουντζής, είχαν σειρά επαφών με περίπου 70 tour operators και ταξιδιωτικούς πράκτορες, στους οποίους και παρουσίασαν τα πλεονεκτήματα της Θεσσαλονίκης στον τομέα του τουρισμού._

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου