Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

ΤΟΥΡΚΙΚΟΙ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΔΕΣ ΣΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ!

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΑΝ Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΕΙ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ!



Η Τουρκία επιχειρεί να ματαιώσει τα σχέδια για εξόρυξη υδρογονανθράκων στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Κύπρου

Η Τουρκία ανεβάζει τους τόνους στην Ανατολική Μεσόγειο, στέλνοντας απειλητικά μηνύματα στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής προκειμένου να μην ξεκινήσει η Κύπρος τις έρευνες φυσικού αερίου και  πετρελαίου στη Μεσόγειο.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NTV, το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών μέσω  γενικών γραμματέων έχει επικοινωνήσει με την Ουάσιγκτον και κάλεσε την Άγκυρα "να συμπεριφερθεί υπεύθυνα στο θέμα των ερευνών για αέριο και πετρέλαιο, που θα πραγματοποιηθούν με παράνομες άδειες" όπως χαρακτηρίζει τις άδειες που έχει δώσει  η Κυπριακή Δημοκρατία.
Η Άγκυρα ζήτησε επίσης να σταλεί προειδοποίηση και στην  αμερικανική εταιρεία Νοble Energy που ανέλαβε τις υποθαλάσσιες έρευνες.

Θα προσπαθήσει επίσης να φέρει το θέμα και στον ΟΗΕ και ήδη ψάχνει τρόπους να παγώσει τις έρευνες με τη δικαιολογία πως "θα προκαλέσουν προβλήματα την περίοδο που γίνονται προσπάθειες για μόνιμη λύση στο Κυπριακό".

Ο Λευκός Οίκος έχει ανάψει το "πράσινο φως" για εντοπισμό φυσικού αερίου στην ΑΟΖ. Στην τηλεφωνική επικοινωνία του Τούρκου ΥΠΕΞ Αχμέτ Νταβούτογλου με την Αμερικανίδα ομόλογό του Χίλαρι Κλίντον για το ζήτημα της Συρίας, φαίνεται να συζητήθηκε και το θέμα της Κύπρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου