Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018

ΔΗΜΟΣΚOΠΗΣΗ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΛΟΙΠΟΥΣ ΠΡΟΘΥΜΟΥΣ!!!..ΤΟ 80% ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΛΕΕΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΤΟΝ ΟΡΟ ""ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ"" -ΤΟ 61% ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ!!!


Δημοψήφισμα για την ονομασία της ΠΓΔΜ επιθυμεί το 61% των Ελλήνων πολιτών, αν βρεθεί κοινά αποδεκτή λύση στις 
διαπραγματεύσεις, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Μέτρον Ανάλυσις για την εφημερίδα «Τα Νέα Σαββατοκύριακο».

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση, η ελληνική κοινωνία εξακολουθεί να απορρίπτει σε συντριπτικά ποσοστά έναν συμβιβασμό για την ονομασία της γειτονικής χώρας που θα περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία. 

Την ίδια ώρα, σε τροχιά κοινοβουλευτικής αυτοδυναμίας παραμένει η ΝΔ, ενώ έχει εδραιωθεί σε διψήφια ποσοστά (10,5 ποσοστιαίες μονάδες) το προβάδισμά της απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικότερα, παρά το κλίμα αισιοδοξίας που καλλιεργεί η κυβέρνηση για μια ικανοποιητική λύση στο Σκοπιανό, το σκηνικό που διαμορφώνεται από την κοινή γνώμη δείχνει πιεστικό για τους χειρισμούς σε πολιτικό και διπλωματικό επίπεδο.

Από την πανελλαδική μέτρηση γίνεται εμφανές ότι μια συμφωνία στη βάση και της νέας πρότασης Νίμιτς όχι μόνον δεν τυγχάνει ουσιαστικής υποστήριξης, αλλά απορρίπτεται με εξαιρετικά μεγάλα ποσοστά από τους ερωτηθέντες. Ενδεικτική των αρνητικών διαθέσεων είναι η απόρριψη από το 77% ακόμη και του παλαιού ονόματος Nova Makedonija, που είχε ανοίξει τον κύκλο των συλλαλητηρίων του 1992. Αλλα ονόματα που περιλαμβάνουν τον όρο Μακεδονία, μάλιστα, συγκεντρώνουν ακόμη μεγαλύτερα ποσοστά αποδοκιμασίας.

Πιεστικό κλίμα για την κυβέρνηση δημιουργεί και η τάση που καταγράφεται στην κοινωνική βάση υπέρ της διενέργειας δημοψηφίσματος (61%), μέσα από το οποίο θα ληφθεί η τελική απόφαση για μια συμφωνία με τα Σκόπια.

Πρόκειται για εξέλιξη που όχι μόνον μπορεί να εγκλωβίσει το Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο απορρίπτει κάθε σχετική εισήγηση, αλλά και να δημιουργήσει βαθιές ρωγμές στον κυβερνητικό συνασπισμό, με δεδομένο ότι οι ΑΝΕΛ του Πάνου Καμμένου κινούνται υπέρ του δημοψηφίσματος.

Διχασμένη, εξάλλου, εμφανίζεται η ελληνική κοινωνία και ως προς την ανάγκη συνέχισης των διαπραγματεύσεων με τους Σκοπιανούς, την οποία αποδέχεται το 50% των ερωτηθέντων, κρίνοντας ότι υπάρχει περιθώριο για μια αποδεκτή λύση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου