Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Ν.ΜΑΝΩΛΑΔΑ ΗΛΕΙΑΣ: ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΗΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΣΙΑΝΟΥΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΨΗ ΤΟΥ ΤΟΥΣ ''ΓΑΖΩΣΕ'' ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΥΣ ΧΡΩΣΤΟΥΣΕ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ!



Σκηνές βγαλμένες από γουέστερν εκτυλίχθηκαν στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας όταν επιστάτες άνοιξαν πυρ κατά

μεταναστών από το Μπαγκλαντές και Πακιστάν που εργάζονταν σε θερμοκήπια φράουλας. Νωρίτερα οι άτυχοι μετανάστες ζήτησαν τα δεδουλευμένα έξι μηνών και αντί για τα χρήματα τους εισέπραξαν σφαίρες. Από τα πυρά τραυματίστηκαν 28 άτομα, τα οποία μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο ενώ οκτώ από τους μετανάστες, νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.


Όλα συνέβησαν περίπου στις έξι το απόγευμα κοντά στην είσοδο καλλιέργειας δίπλα στην Εθνική Οδό Πατρών – Πύργου στο τμήμα ανάμεσα στη Βάρδα και τη Νέα Μανωλάδα, πίσω από πρατήριο υγρών καυσίμων. Οι αλλοδαποί εργάτες κυρίως υπήκοοι Μπαγκλαντές και Πακιστάν, ζητούσαν από μέρες τα δεδουλευμένα έξι μηνών. Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ένας από αυτούς, το συνολικό ποσό που τους χρωστούσαν σε όλους ξεπερνούσε τις 150.000 ευρώ. Έτσι ο ιδιοκτήτης των καλλιεργειών τους καθυστερούσε, λέγοντας τους πως θα πληρωθούν την προπερασμένη Δευτέρα και μετά την περασμένη Παρασκευή και τελικά το τελευταίο ραντεβού κλείστηκε χθες το απόγευμα.

Σύμφωνα με τη Αστυνομία περίπου 200 αλλοδαποί εργάτες συγκεντρώθηκαν κοντά στην είσοδο της καλλιέργειας και όταν οι τρεις εκπρόσωποι του ιδιοκτήτη τους είπαν πως δεν θα πληρωθούν και αυτό προκάλεσε αντιδράσεις. Στην αρχοί οι τρεις δράστες πυροβόλησαν στον αέρα για εκφοβισμό όμως στη συνέχεια άνοιξαν πυρ αδιακρίτως προς τους εργάτες και οι ίδιοι να τραπούν σε φυγή.

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Βάρδας και στη συνέχεια στο νοσοκομείο Πύργου και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου.

Δείτε τις φωτογραφίες που δημοσίευσε το ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου