Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

Βαρουφάκης: Αν δεν δεχθούν το σχέδιο μας, εκλογές ή δημοψήφισμα


Ανεβαίνουν οι τόνοι του πολιτικού θερμόμετρου μέσα από τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη, ενόψει του Eurogroup.
Αν δεν δεχθούν το σχέδιο μας θα υπάρξει πρόβλημα σχολίασε ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ή δημοφηφίσματος, σε συνέντευξή του στην Κοριέρε ντε λα Σέρα..
Σε ερώτηση αν οι Βρυξέλλες δεν δεχθούν το ελληνικό σχέδιο ο Γιάνης Βαρουφάκης απάντησε ότι θα υπάρξει πρόβλημα, "αλλά όπως είπε και ο Αλέξης Τσίπρας δεν είμαστε καρφωμένοι στις θέσεις μας, μπορούμε να πάμε πίσω, σε εκλογές ή να κάνουμε ένα δημοσψήφισμα"...

Σε άλλο ερώτημα για τις σχέσεις με την ΕΚΤ και τον Μάριο Ντράγκι τις χαρακτήρισε τυπικές τονίζοντας ότι "η ΕΚΤ αντί να αγοράζει μεγάλες ποσότητες γερμανικών ομολόγων θα έπρεπε να αγοράζει ελληνικά ομόλογα, Χθες και όχι αύριο".

"Μπορώ να σας πω μόνο ότι έχουμε τα χρήματα να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων για τα υπόλοιπα θα δούμε", σχολιάζει ο Ελληνας υπουργός

Ακολούθως ο υπουργός υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει ανάγκη για νέο δάνειο.

Στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά στο ελληνικό ζήτημα που θα συζητηθεί τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες, η επιστολή με τις προτάσεις που εστάλησαν από τον Γ. Βαρουφάκη για την αντιμετώπιση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης κατά τους επόμενους μήνες. Η συζήτηση θα γίνει, υπό το πρίσμα των ταμειακών ροών ότι η κατασταση μπορεί να γίνει δραματική, σχολιάζεται στο δημοσίευμα.

Στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά στην παρουσίαση του υπουργού όσον αφορά τη μεσοπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη στρατηγική της κυβέρνησης. Τον σεβασμό στην εντολή από τους ψηφοφόρους και να βρεθεί μια συμφωνία με την ΕΕ, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), τους κύριους πιστωτές της.

Σοβαρά προβλήματα από μετρητά;

"Μπορώ μόνο να πω ότι ΄χουμε τα χρήματα για να πληρώσουμε τις συντάξεις και τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων. Για τα υπόλοιπα θα δούμε. " Τις τελευταίες ημέρες υπήρξε λόγος για την ανάγκη για ένα τρίτο δάνειο προς την Αθήνα, 50 δισ. "Δεν νομίζω ότι χρειαζόμαστε ένα νέο δάνειο. Εμείς δεν θα επιστρέψουμε στο μηχανισμό του δανείου σε αντάλλαγμα ενός προγράμματος. Η ιδέα που προτείνουμε στους ευρωπαίους εταίρους μας είναι ένα έργο που επαναφέρει στην Ελλάδα την ευκαιρία να αναπτυχθεί και να σταματήσει την ανθρωπιστική κρίση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου