Σάββατο, 7 Μαρτίου 2015

«Εάν αφήσετε να καταρρεύσει η Ελλάδα η Ευρώπη θα γεμίσει εκατομμύρια μετανάστες και χιλιάδες τζιχαντιστές»

 

 
«Εάν αφήσετε την Ελλάδα να καταρρεύσει οικονομικά, τότε στην Ευρώπη θα υπάρξουν δεκάδες εκατομμύρια μεταναστών και χιλιάδες τζιχαντιστές» είπε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, λαμβάνει μέρος στη διήμερη Άτυπη Συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Gymnich), η οποία διεξάγεται στη Ρίγα της Λετονίας!

Όπως ήταν φυσικό η συγκεκριμένη δήλωση έχει «μαγνητίσει» το ενδιαφέρον των διεθνών ΜΜΕ και ιδιαίτερα των Γερμανικών και τα οποία δίνουν μεγάλη έκταση.
 
Περιγράφοντας την κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή σημειώσε πως τα δυτικά Βαλκάνια δεν είναι σταθεροποιημένα και αναφέρθηκε στην κατάσταση στην Ουκρανία, τη Συρία, το Ιράκ και τη Βόρεια Αφρική χαρακτηρίζοντάς την σαν δρεπάνι.

Καλεί μάλιστα την Ευρώπη να βρει άλλον τρόπο συμπεριφοράς προς την Ελλάδα, μιλώντας για τη γεωστρατηγική αναγκαιότητα της χώρας. Μάλιστα, κατηγορεί κύκλους της Ευρώπης οπως ήθελαν να συντριβεί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ από τις πρώτες ημέρες, προειδοποιώντας πως κάτι τέτοιο θα φέρει δεξιό εξτρεμισμό και χάος.

Αναφερόμενος στη Γερμανία σημείωσε χαρακτηριστικά: "οι Γερμανοί θέλετε να πάθουμε ασφυξία. ΟΚ... Μας κατηγορείτε ότι σπαταλήσαμε λεφτά... ".

Και αμέσως πρόσθεσε με βάση τα παραπάνω πως επίσης κανείς δεν μπορεί να αρνείται στην Ελλάδα όσα έχουν δοθεί στη Γερμανία, εννοώντας τη διαγραφή το γερμανικού χρέους μετά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η παρέμβαση του κ. Κοτζιά αποτελεί πρώτο θέμα στα περισσότερα γερμανικά μέσα και έχει ήδη ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στο Βερολίνο.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου