Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

ANAKAΛΕΣΕ Ο Γ.ΠΑΝΟΥΣΗΣ ΤΗΝ ΔΙΑΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ.



ΓΙΑ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΜΙΛΑΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.

ΤΑ ''ΠΗΡΕ ΠΙΣΩ'' ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ, ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΙ ΜΠΑΧΑΛΟΠΟΙΗΣΗ ΘΑ ΕΦΕΡΝΕ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ.

Ακυρώθηκε το έγγραφο του υποστράτηγου - Αιχμές από τον Γιάννη Πανούση για τις προθέσεις του
- Ζητήθηκαν παραιτήσεις και ο υπουργός εμφανίστηκε αγανακτισμένος
- ΝΔ: «Θα συλλαμβάνονται ή όχι όσοι μετανάστες μπαίνουν παράνομα στην χώρα; Χθες ο Πανούσης μιλούσε για προβοκάτσιες και μονταζιέρες ενώ αποδείχθηκε ότι το έγγραφο ήταν πραγματικό»


Καθ' υπέρβαση της ιεραρχίας, εστάλη η διαταγή για την απελευθέρωση κρατουμένων αλλοδαπών στις αρμόδιες αστυνομικές υπηρεσίες, σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε σήμερα ο αναπλ. υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης, ο οποίος εμφανίστηκε αγανακτισμένος για το θέμα που δημιουργήθηκε και άφησε αιχμές για τον τρόπο που δημιουργήθηκε το συγκεκριμένο θέμα και προς την αξιωματική αντιπολίτευση, αλλα και για τον τρόπο χειρισμού από την πλευρά των ΜΜΕ.

Συγκεκριμένα ο αν. υπουργός, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που έδωσε το πρωί, τόνισε τα εξής:

1. Η διαταγή βγήκε κατά παρέκκλιση της διοικητικής διαδικασίας, αφού δεν είχε ενημερωθεί ούτε ο ίδιος, ούτε ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ.

2. Ως προς το περιεχόμενο, νομικά στηρίζεται σε διάφορες διατάξεις και νόμους, ο ίδιος όμως διαφωνεί πολιτικά ως προς τις νομικές ερμηνείες που δίνει ο αστυνομικός που την υπογράφει.

3. Ο τρόπος που διαχειρίστηκαν το θέμα τα Μέσα Ενημέρωσης, δεν είναι σωστός. «Δεν θα μπω σε θεωρία συνωμοσίας» δήλωσε ο κ. Πανούσης «αλλά θα καλέσω και τους συνοριοφύλακες που έδωσαν στη δημοσιότητα αυτή τη διαταγή, για να δούμε ποια ήταν η άλλη διαδρομή αυτού του εγγράφου» και πρόσθεσε ότι η αυτόματη αντίδραση από τον τέως πρωθυπουργό, τη ΝΔ και τους συνοριακούς φύλακες είναι κάτι που πρέπει να επισημανθεί.

Σε ότι αφορά τις σημερινές εξελίξεις, ο κ. Πανούσης, είπε ότι η διαταγή αυτή ανακλήθηκε από τον ίδιο σήμερα το πρωί και παράλληλα διέταξε πειθαρχική-διοικητική έρευνα, ενώ ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., ζήτησε παραιτήσεις των υπευθύνων. Ωστόσο, από κύκλους του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., έγινε γνωστό ότι δεν έχει ζητηθεί καμιά παραίτηση μέχρι στιγμής, αφού βρίσκεται σε εξέλιξη η έρευνα, αλλά παραδέχθηκαν ότι υπέρβαση της ιεραρχίας.

Ο αναπλ. υπουργός έκανε λόγο στη συνέντευξη για "ζούγκλα παραπληροφόρησης" και τόνισε ότι δεν θα έχει καμιά προνομιακή σχέση και δεν θα κάνει προνομιακές δηλώσεις ή συνεντεύξεις προς Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ξεχωριστά, αλλά οποιαδήποτε ενέργεια του υπουργείου θα ανακοινώνεται σε όλα τα ΜΜΕ.

Είπε, επίσης, ότι ο αρμόδιος αξιωματικός που έστειλε τη διαταγή αυτοαποκεφαλίστηκε. Σε ερώτηση, όμως, αν η διαταγή εκδόθηκε σε συνεννόηση με συμβούλους του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, απάντησε ότι δεν το γνωρίζει ο ίδιος και θα ερευνηθεί. «Φυσικά θα ερωτηθεί και ο αξιωματικός που έστειλε τη διαταγή και τότε θα δούμε» ανέφερε. Διευκρίνισε, όμως, ότι ο ίδιος έμεινε «με το στόμα ανοιχτό», όταν άκουσε το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, χθες το βράδυ, για τη σχετική διαταγή και το ίδιο έκπληκτος ένιωσε και ο υπουργός Ν. Βούτσης, με τον οποίον επικοινώνησε. Συμπλήρωσε δε, ότι το συγκεκριμένο θέμα είναι εσωτερικό, διοικητικό και κανένα πολιτικό πρόσωπο δεν έδωσε εντολή γι αυτήν τη διαταγή.
Διευκρίνισε, ακόμη, ότι η καταγραφή διάσπαρτων ισχύοντων νόμων που υπάρχει στη διαταγή, έχει νομική βάση, αλλά δεν δημιουργεί πολιτική. Όπως είπε, η πολιτική δεν έχει εξαγγελθεί, θα ανακοινωθεί σύντομα από την αρμόδια, αναπλ. υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου, αλλά και πώς θα εφαρμοστεί αυτή η πολιτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου