Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Εντείνονται οι φωνές μέσα από το ΠΑ.ΣΟ.Κ κατά του νέου μνημονίου

Αυστηρές προειδοποιήσεις προς την κυβέρνηση αλλά και τους πολιτικούς αρχηγούς απηύθυνε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης ώρες μόνο πριν ξεκινήσει η πολυαναβληθείσα συνάντησή τους επί των όρων που μας θέτει εκβιαστικά η τρόικα.
«Δεν μπορεί να καταργηθεί η Εθνική Συλλογική Σύμβαση με κανένα νόμο που θα περάσει το σαββατοκύριακο», δήλωσε συντασσόμενος και με τους βουλευτές των.....
υπόλοιπων κομμάτων ενώ απευθυνόμενος σε Παπανδρέου, Σαμαρά και Καρατζαφέρη έκρουσε κώδωνα κινδύνου.

«Αν μεθοδεύουν», είπε, «την έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη, να έχουν τη στοιχειώδη εντιμότητα , αναφέρομαι στους πολιτικούς αρχηγούς και όχι στους κυρίους της τρόικα, να το πουν καθαρά, αν θέλουν τον ελληνικό λαό να περιέλθει στην ταπείνωση και τον αυτοεξευτελισμό του έθνους».

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ανάλογα μηνύματα στέλνουν αρκετοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ επικρίνοντας παράλληλα το τελευταίο δίλημμα περί εθνικής ταπείνωσης ή χρεωκοπίας.

Ο κ. Κατρίνης σχολίασε ότι το ζητούμενο είναι η ευκολία με την οποία το πολιτικό σύστημα δέχεται την μείωση του κατώτατου μισθού την ίδια στιγμή που δίνει μάχη να σωθούν οι επικουρικές συντάξεις ενώ ο κ. Αλευράς υποστήριξε ότι τα διλήμματα τα θέτουν όσοι δεν θέλουν να δώσουν απάντηση στο πραγματικό πρόβλημα που είναι η εφαρμογή των διαρθρωτικών αλλαγών.

http://www.briefingnews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου