Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

«Θα αυξηθούν οι αυτοκτονίες στην Ελλάδα μετά τα νέα μέτρα»

Αυτοκτονίες και περισσότερες κοινωνικές εκρήξεις υποστηρίζουν πως θα προκαλέσουν τα επιπλέον μέτρα λιτότητας που υποχρεώθηκε να λάβει η Ελλάδα, η Ευρωπαϊκή Ενωση για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων (AEDH), η Γαλλική Ενωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (LDH) και η Ελληνική Ενωση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ).

Περισσότερες και γρήγορες μεταρρυθμίσεις, ακόμη μεγαλύτερη εξοικονόμηση πόρων και περισσότερη αυστηρότητα στην τήρηση των κανόνων δημοσιονομικής πειθαρχίας, είναι το μήνυμα που έλαβε η Ελλάδα από την τρόικα, όπως επισημαίνουν οι οργανώσεις.

Ωστόσο, ότι αυτή η τρελή βιασύνη για μία αυξανόμενη πολιτική λιτότητας, μόνο να επιδεινώσει μπορεί την οικονομική και κοινωνική οπισθοδρόμηση του ήδη υποβαθμισμένου επίπεδου ζωής των Ελλήνων, τόνισαν με σημερινό κοινό μήνυμα τους οι οργανώσεις των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων προς όλα τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες, αναρωτούνται οι οργανώσεις, ποιο θα είναι το μέλλον ενός λαού και ενός έθνους, που καταδικάστηκε στην υπανάπτυξη.

Κατά την άποψη των οργανώσεων, η λύση της συστημικής κρίσης που πλήττει την Ευρώπη και ιδιαίτερα τις χώρες - μέλη της ευρωζώνης, δεν μπορεί να προέλθει από πολιτικές λιτότητας, που αγνοούν τα οικονομικά και κοινωνικά δικαιώματα, τις δημοκρατικές ελευθερίες και το δικαίωμα των Ευρωπαίων να εκφράζουν ελεύθερα τις πολιτικές τους πεποιθήσεις.

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου