Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

'ΕΠΑΙΖΕ'' ΜΕ CDS Ο ΑΔΕΡΦΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΝΤΡΙΚΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!

 


ΜΕΓΑΛΟΣ ''ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ'' ΚΑΙ ΒΟΗΘΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ Ο ΑΝΤΡΙΚΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ...
 
Σε μια άγνωστη επενδυτική εταιρεία τη Unigestion που διαχειριζόταν CDS κατά της Ελλάδας φαίνεται ότι εργάστηκε για κάποια περίοδο ο αδερφός του πρωθυπουργού, Αντρίκος Παπανδρέου.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Ελευθεροτυπία, τον Μάρτιο του 2009, η εταιρεία, που έχει γραφεία σε Γενεύη, Λονδίνο, Νέα Υόρκη, Παρίσι και Σιγκαπούρη, είχε προχωρήσει σε μια παρουσίαση με τρίτο “Εnvironmental Sustainability The Private Equity Edge”, όπου αναφέρεται ο κ. Παπανδρέου ως μέλος της Επιτροπής Στρατηγικού Σχεδιασμού μαζί με τον Bertrand Piccard.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Unigestion επεσήμανε στο newsletter της πως διατηρεί το δικαίωμα να εξαφανίσει ή να τροποποιήσει τις πληροφορίες που περιέχει το εν λόγω σημείωμα, δίχως πρότερη ενημέρωση.

H συμμετοχή του Αντρίκου Παπανδρέου στην εταιρεία ήταν άγνωστη, ενώ κανείς δεν ξέρει για πόσο καιρό κατείχε αυτή τη θέση.
Σε ενημερωτικό της δελτίο η Unigestion (Νοέμβριος 2010) περιγράφει φόρα παρτίδα τις αποδόσεις των CDS (συμβόλαια ασφάλισης από τον κίνδυνο χρεοκοπίας των χωρών-μελών της ευρωζώνης με υψηλό χρέος ή έλλειμμα ή και τα δύο) -δεσπόζουν τα ελληνικά CDS που χτυπούν υψηλές αποδόσεις.
Η εταιρεία προτάσσει στο ενημερωτικό της τα CDS προτείνοντας ένα νέο μοντέλο διαχείρισης των κινδύνων, έτσι ώστε να περιορίζεται η έκθεση των χαρτοφυλακίων σε πιθανές χρεοκοπίες χωρών.

Στο εταιρικό της προφίλ η Unigestion ως συνεργαζόμενη τράπεζα εμφανίζει μεταξύ άλλων και την Dexia. Μια τράπεζα που έχει εκδώσει CDS, τουλάχιστον σύμφωνα με λίστα που έχει δημοσιοποιήσει ο βουλευτής Β' Αθηνών της Ν.Δ. Πάνος Καμμένος.

Για το συγκεκριμένο θέμα αναμένεται να κάνει σύντομα αναφορά και ο βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης του ΛΑ.Ο.Σ Κυριάκος Βελόπουλος.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου