Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Συνάντηση Πεταλωτή - Κουφοντίνα!!! Τυχαία λένε...


http://static.fsport.gr/images/koufontinas%2028072011.jpgΠολύ κουβέντα τελευταία για τους δολοφόνους της 17 Νοέμβρη. Μια με την αίτηση αποφυλάκισης του Ξηρού, μια τώρα με την τυχαία ντεμέκ συνάντηση Κουφοντίνα-Πεταλωτή... μήπως ψήνεται κάτι και οι ΠΑΣΟΚοι σκέφτονται να μας κάνουν καμιά έκπληξη δήθεν σε ένδειξη ανθρωπισμού;
Αλλιώς τι καραγκιοζιλίκια είναι αυτά να συναντιέται υφυπουργός με τον εκτελεστή της 17 Νοέμβρη και να τον ρωτάει για τους όρους κράτησής του; Φαντάζεστε τι θα είχε γίνει αν συναντιούνταν κανας υφυπουργός της ΝΔ με καναν έγκλειστο χουντικό αξιωματικό; Δεν μας τα λένε καλά οι ΠΑΣΟΚοι!

Διαβάστε και την είδηση:

Με το Δημήτρη Κουφοντίνα συναντήθηκε τυχαία [καλό εεε; γελάσαμε] ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Πεταλωτής, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στις φυλακές Κορυδαλλού.


Στη γυναικεία πτέρυγα, γίνονται επισκευές και γκρεμίσματα, ενώ σε κοντινή απόσταση κρατούνται οι καταδικασμένοι από το 2003 για συμμετοχή στη 17 Νοέμβρη.


Ο υφυπουργός θέλησε να ενημερωθεί για τις συνθήκες κράτησής τους και είχε σύντομη συνομιλία με τον Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος έχει αναλάβει την πολιτική ευθύνη για τη δράση της οργάνωσης.

Πηγές τις κυβέρνησης διαβεβαιώνουν ότι προς το παρόν δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι στις συνθήκες κράτησης, εκτός αν υλοποιηθεί η μεταφορά των γυναικείων φυλακών. Επίσης, δεν εξετάζεται η περίπτωση χορήγησης αδειών.

Όπως αναφέρει "Το Βήμα", που επικαλείται πηγές του υπουργείου, η συνάντηση ήταν τυχαία και δεν έγινε επιλογή του Κουφοντίνα.

Ο κ. Πεταλωτής νωρίτερα είχε συναντηθεί με τον Δήμαρχο Κορυδαλλού Σταύρο Κασιμάτη, με τον οποίο συζήτησε την πιθανότητα απομάκρυνσης των φυλακών από την περιοχή.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν για το σχέδιο διαμόρφωσης της έκτασης που θα αποδοθεί στο Δήμο Κορυδαλλού, μετά την ολοκλήρωση της κατεδάφισης και της δεύτερης πτέρυγας των γυναικείων φυλακών.

Ο κ. Πεταλωτής, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τους ρυθμούς εξέλιξης του έργου, που αποτελεί και προσωπική δέσμευση και επιθυμία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, ενώ χαρακτήρισε το συγκεκριμένο έργο "μέγιστο θέμα ηθικής τάξης" που ανατρέπει παγιωμένες αντιλήψεις και καταστάσεις στην περιοχή.

Παράλληλα, ο Πεταλωτής ο οποίος συνοδευόταν από τον ειδικό γραμματέα σωφρονιστικής πολιτικής, Μαρίνο Σκανδάμη, επισήμανε ότι, απαραίτητη προϋπόθεση για την ολοσχερή απομάκρυνση των φυλακών από τον Κορυδαλλό, είναι η δημιουργία νέων καταστημάτων κράτησης, στο πλαίσιο της νέας σωφρονιστικής πολιτικής της Κυβέρνησης.

Ο υφυπουργός Δικαιοσύνης χαρακτήρισε το έργο ιδιαίτερα σημαντικό, το οποίο προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς, μέσα από την θεσμοθέτηση, για πρώτη φορά, ειδικού χωροταξικού σχεδίου για όλη τη χώρα.

Από την πλευρά του ο κ. Κασιμάτης χαρακτήρισε σημαντικό βήμα την κατεδάφιση, για πρώτη φορά, ενεργού τμήματος των φυλακών, οι οποίες βρίσκονται σε απόσταση "αναπνοής" από το κέντρο της πόλης, δίπλα από έντεκα σχολεία, δυο βρεφονηπιακούς σταθμούς καθώς και το Αθλητικό Κέντρο της πόλης.

cosmo.gr
dexiextrem.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου