Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Μ.ΛΕΠΕΝ: ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ!

image

Η Μαρίν Λεπέν σε συνέντευξη που παραχώρησε στο MEGA και στην εκπομπή ΑΝΑΤΡΟΠΗ του Γ.Πρετεντέρη,  εξέφρασε την άποψη πως η Γερμανία επιβάλλει τις απόψεις της στην ΕΕ και  ότι τα γερμανικά συμφέροντα δεν ταυτίζονται με εκείνα της Ελλάδας, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Πορτογαλίας. Δήλωσε ότι  αποφεύγει να κατηγορήσει την Άγκελα Μέρκελ καθώς “προασπίζεται τα συμφέροντα της χώρας της” :
“Κατηγορώ όλους αυτούς που υποτάσσονται σε αυτήν και δεν προασπίζονται τα συμφέροντα της δικής τους. Κατηγορώ τους ιθύνοντες της Γαλλίας, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας, που υποτάσσονται στις απαιτήσεις της κ. Μέρκελ, ενώ τα συμφέροντά τους είναι προδήλως αντικρουόμενα”.
Απαντώντας σε ερώτηση για τον λόγο που την έκανε να ευχηθεί καλή επιτυχία στον ΣΥΡΙΖΑ είπε:
“Πίστευα πως οτιδήποτε συνέβαλε στο να ανοίξει η συζήτηση για τη λιτότητα, για το ευρώ, την ΕΕ, είναι θετικό βήμα. Και δεν έκανα λάθος διότι η συζήτηση ξεκίνησε. Είμαι απογοητευμένη τώρα; Αυτό είναι το ερώτημα. Πιστεύω ότι αυτή η κυβέρνηση τρέχει προς όλες τις κατευθύνσεις χωρίς σπουδαίο αποτέλεσμα. Απειλώντας ότι θα αφήσει χιλιάδες μετανάστες να περάσουν στην Ευρώπη, αφού τους χορηγηθεί άδεια παραμονής ή ότι θα κατάσχει τη γερμανική ακίνητη περιουσία. Δεν θα πετύχει να εισακουστεί. Μόνη λύση είναι να διαπραγματευτεί με την ΕΕ για μια συντεταγμένη έξοδο απ’ το ευρώ. Αυτό είναι το μόνο μέλλον για την Ελλάδα”.
ΕΥΡΩ – ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΠΑΝΕ ΜΑΖΙ
Αναφερόμενη στις προεκλογικές υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ λέει πως υποσχέθηκε λανθασμένα ευρώ χωρίς λιτότητα και πρόσθεσε:
“Πρέπει να εξηγούμε ξεκάθαρα τα πράγματα και ίσως αυτό που βίωσε η Ελλάδα επιτρέψει στους Έλληνες να καταλάβουν ότι ευρώ και λιτότητα είναι τόσο αλληλένδετα διότι αποτελούν μέρος ενός συστήματος και αν θέλουν να δώσουν ένα τέλος στη δυστυχία, στην κατάρρευση του συστήματος κοινωνικής προστασίας, στη μείωση μισθών και συντάξεων και σε όλες τις μορφές βίας που επιβλήθηκαν, πρέπει να επιστρέψουν στο νόμισμά τους. Έζησαν αιώνες με δικό τους νόμισμα”.
ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΛΛΙΑ
Η Μ.Λεπέν δήλωσε  πως θα βγάλει τη Γαλλία από το ευρώ εάν η ΕΕ δεν δεχθεί να αλλάξει ουσιαστικά και ότι σε περίπτωση εκλογής της εντός εξαμήνου θα οδηγήσει τη χώρα σε δημοψήφισμα για την παραμονή ή όχι στο ευρώ.
“Στο μεταξύ θα επισκεφτώ τους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Την Ε.Ε. Το δημοψήφισμα θα αφορά έξοδο από την Ε.Ε. Θα βρεθώ με τους θεσμούς και θα τους πω: ‘Ή θα αποκαταστήσετε τη νομισματική κυριαρχία, την εδαφική κυριαρχία, ήτοι τον έλεγχο των συνόρων μας, τη νομοθετική κυριαρχία, ήτοι οι νόμοι μας να υπερισχύουν των δικών σας, τη δυνατότητα να ασκούμε οικονομικό πατριωτισμό αλλιώς, εφόσον αρνηθείτε, θα καλέσω τους Γάλλους για έξοδο από την Ε.Ε’. Διότι πιστεύω ότι η Ε.Ε. είναι ο θάνατος της οικονομίας μας του συστήματος κοινωνικής προστασίας της ταυτότητάς μας κι εγώ δεν θα δεχτώ ποτέ να υποταχθώ στο θάνατο. Δεν με ελκύει καθόλου η αυτοκτονία”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου