Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

ΞΕΚΙΝΑ Η ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΜΑΝΤΙΛΑΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

 
Με βήμα γοργό προς τον 19ο αιώνα η Τουρκία με μαντήλα και ... μπούργκ
Με γοργά βήματα η Τουρκία επιστρέφει στον 19ο αιώνα απαγορεύοντας από τις γυναίκες να δείχνουν οτιδήποτε πέραν του προσώπου τους.
Την ώρα που ο Ερντογάν αίρει  την απαγόρευση της ισλαμικής μαντήλας στις δημόσιες υπηρεσίες ο  Χουσεΐν Τσελίκ, ο αντιπρόεδρος και εκπρόσωπος Τύπου του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), κατέκρινε δημοσίως μια παρουσιάστρια, γιατί το φόρεμά της είχε ένα βαθύ ντεκολτέ.
Όπως αναφέρει στην αγγλική της έκδοση η εφημερίδα Ηurriyet Daily πολλά μέλη του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης είχαν αντıδράσει  στην εμφάνιση της. Όμως η αντίδραση του αντιπροέδρου του AKP Xουσεϊν Τσελίκ, ο οποίος είναι στενός συνεργάτης του Ερντογάν,  δημιούργησε πρόβλημα στην καριέρα της Κάνσου.
Ο Τσελίκ δήλωσε πως « αυτού του είδους φορέματα είναι υπερβολικά. Η παρουσιάστρια της χθεσινής εκπομπής φόρεσε τέτοιο φόρεμα που δεν μπορεί να είναι αποδεκτό. Δεν επεμβαίνουμε στη ζωή κανενός αλλά είναι υπερβολικό. Δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό πουθενά στον κόσμο. Ακόμη και στο Hollywood θα το αποκαλούσαν υπερβολικό».
Το ζήτημα είναι πως μετά από την αντίδραση αυτή στην Τουρκία ανακοινώθηκε πως την επόμενη εβδομάδα την  εκπομπή θα την παρουσιάσει κάποια άλλη τουρκάλα. Η Κάνσου απομακρύνθηκε με συνοπτικές διαδικασίες!
Το ντεκολτέ της  διάσημης ηθοποιού και παρουσιάστριας προκάλεσε την απόλυση της! Πάντως η ίδια έχει πρωταγωνιστήσει σε δεκάδες τουρκικές σειρές και είναι από τις διασημότερες ηθοποιούς της Τουρκίας.
Ταυτόχρονα από σήμερα ξεκινά η χρήση της μαντίλας στους δημόσιους χώρους. Υπενθυμίζεται πως είχαν καταλήξει σε συμβιβασμό όσον αφορά το ζήτημα για τη χρήση μαντίλας σε δημόσιους χώρους τα μέλη της τετρακομματικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για την επικείμενη Αναθεώρηση του Συντάγματος. Το σκεπτικό που  αποδίδεται στην επιτροπή είναι ότι η ελευθερία των θρησκευτικών πεποιθήσεων είναι αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός και ακολούθως, θα πρέπει να αναγνωριστεί το δικαίωμα χρήσης μαντίλας στους δημόσιους χώρους.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου