Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Η ''Μακεδονία'' είναι το δεύτερο σπίτι μου



Προκλητική δήλωσε του τούρκου ΥΠΕΞ κατά την επίσκεψή του στη Βαρδάσκα

Μια ιδιαίτερα προκλητική δήλωση έκανε χθες ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου κατά τη διάρκεια της διήμερης επίσκεψής του στη Βαρδάσκα, με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

«Η Μακεδονία είναι το δεύτερο σπίτι μου.Υποστηρίζουμε τη Μακεδονία στη διένεξη σχετικά με το θέμα της ονομασίας, παντού στον κόσμο. Δεν είμαστε μόνοι φίλοι σας, αλλά εδώ αισθανόμαστε σαν να είμαστε από τη Μακεδονία. Έχουμε πολύ στενούς δεσμούς και ισχυρή φιλία. Αυτό το λέω από τα βάθη της καρδιάς μου» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας.

Στην τελετή αναγόρευσης του ως επίτιμου διδάκτορα του κρατικού πανεπιστημίου των Σκοπίων «Κύριλλος και Μεθόδιος» παρέστει μεταξύ άλλων και ο πρόεδρος της Βαρδάσκα Γκιόργκι Ιβάνοφ.

Σήμερα, ο κ.Νταβούτογλου θα έχει συναντήσεις στα Σκόπια με τον πρωθυπουργό της Βαρδάσκα Νίκολα Γκρούεφσκι, τον πρόεδρο της Βουλής Τράικο Βελιάνοφσκι και τον υπουργό Εξωτερικών Νίκολα Πόποσκι.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του κ. Νταβούτογλου στα Σκόπια, αντιπροσωπείες των υπουργείων Εξωτερικών της Τουρκίας και της ΠΓΔΜ θα έχουν σήμερα συνάντηση στο ΥΠΕΞ της Βαρδάσκα, με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου