Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Συναγερμός στην ΕΥΠ

Στο στόχαστρο των υπηρεσιών ασφαλείας μπαίνουν όσοι ξένοι αγοράζουν ελληνικές εκτάσεις

Συναγερμός έχει σημάνει στις υπηρεσίες ασφαλείας της χώρας εξαιτίας των πληροφοριών για ξένους που αγοράζουν ή ενδιαφέρονται να αγοράσουν ελληνικές εκτάσεις και ειδικά στην περιοχή της Κρήτης.

Πληροφορίες του cretalive.gr αναφέρουν ότι ήδη στελέχη της ΕΥΠ επισκέπτονται συμβολαιογράφους και υποθηκοφυλακεία στο νησί σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν «περίεργες» αγοροπωλησίες ακινήτων, πόσοι και σε ποια σημεία έχουν πάρει εκτάσεις στην Κρήτη.

Το ενδιαφέρον εστιάζεται κυρίως σε αγοραστές που προέρχονται από χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, του τρίτου κόσμου και τα αραβικά κράτη. Με την προσοχή να δίδεται κυρίως σε Ισραηλινούς, Τούρκους, Άραβες, αλλά και Ρώσους.

«Για τις υπηρεσίες ασφαλείας είναι δεδομένος ο έλεγχος και δεν μπορούμε να αφήσουμε τίποτα στην τύχη, ειδικά τέτοιες εποχές που η κρίση δημιουργεί διάφορα προβλήματα. Είναι δυνατόν να πάρει π.χ. ένας Παλαιστίνιος μια έκταση στον Τσούτσουρο, στη νότια Κρήτη κι εμείς να μην το ξέρουμε;» είπε στο cretalive.gr υψηλόβαθμος κρατικός αξιωματούχος επιβεβαιώνοντας την έρευνα που γίνεται. Επεσήμανε πάντως ότι «κατά καιρούς υπάρχουν κεντρικές οδηγίες γι’ αυτά και τώρα γίνεται πιο εντατικός έλεγχος».

Για την ΕΥΠ και άλλες υπηρεσίες στόχος είναι να γίνουν φύλλο και φτερό όλες οι αγοροπωλησίες ακόμη και εάν κάποια φαίνεται «αθώα» ή γίνεται για προφανείς επιχειρηματικούς λόγους. Για παράδειγμα στο στόχαστρο είχαν μπει δυο μεγάλες αγορές που είχαν γίνει η μία στη Μεσαρά και η άλλη στο Λασίθι, από Κύπριους και Γερμανούς αντίστοιχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου