Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

ΜΟΡΙΑ, ΛΕΣΒΟΣ: ΓΙΝΑΜΕ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΚΑΙ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ, ΕΞΑΛΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!

Την αγανάκτησή τους για τη συμπεριφορά των προσφύγων που βρίσκονται στο Κέντρο Κράτησης στη Μόρια της Λέσβου εξέφρασαν κάτοικοι της κοινότητας στο δήμαρχο του νησιού Σπύρο Γαληνό υποστηρίζοντας ότι η καθημερινότητά τους έχει αλλάξει από διαρρήξεις, κλοπές και βανδαλισμούς για τα οποία κατηγόρησαν τους μετανάστες.

Στη λαϊκή συνέλευση που έγινε στη Μόρια η οργή των κατοίκων ξεχείλιζε. για τον δήμαρχο Λέσβου Σπύρο Γαληνό και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Πάλλη. Παρών στην έντονη «συζήτηση» ήταν και ο βουλευτής της ΝΔ Χαράλαμπος Αθανασίου. 

Οι κάτοικοι αναφέρονταν σε συγκεκριμένα περιστατικά που σημειώνονται σε καθημερινή βάση, τα οποία απέδιδαν στους 3.572 μετανάστες οι οποίοι σύμφωνα με την τελευταία καταγραφή φιλοξενούνται στο Κέντρο Κράτησης από τις 20 Μαρτίου που έχει τεθεί σε ισχύ η συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας. Μετά την παρέλευση του ορίου κράτησης των 25 ημερών, οι περισσότεροι από τους πρόσφυγες βγαίνουν από το Κέντρο και -σύμφωνα με τους κατοίκους κλέβουν ή κάνουν πράξεις βανδαλισμού αδιαφορώντας για το αν παραβιάζουν ιδιοκτησίες κατοίκων της περιοχής.

Ο θυμός των πολιτών εκδηλώθηκε στο πρόσωπο του δημάρχου Σπύρου Γαληνού τον οποίο καθύβριζαν με σκαιούς χαρακτηρισμούς θεωρώντας τον υπεύθυνο για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Κι ενώ οι πολίτες της Μόριας κατηγορούσαν τον δήμαρχ ότι δεν κάνει κάτι για να βελτιωθεί η κατάσταση, εκείνος δήλωνε αναρμόδιος και ζητούσε από τους κατίκους να κάνουν υπομονή, δικαιολογώντας κάποιες μικροκλοπές με το επιχείρημα ότι όλοι θα έκλεβαν ένα κοτόπουλο αν πεινούσαν και δεν είχαν να φάνε.

Εκτός ελέγχου, οι κάτοικοι της Μόριας λίγο έλειψε να χειροδικήσουν εναντίον του κ. Γαληνού, ξεσπωντας με γροθιές επάνω στο τραπέζι που καθόταν ο δήμαρχος.

Οι ντόπιοι διαμαρτύρονταν με φράσεις όπως «Σκλαβωμένη Μόρια», «Κοινότητα Αφγανιστάν-Πακιστάν» «Κινδυνεύουν οι ζωές μας» και άλλες βαριές κουβέντες καλώντας παραλλήλως τον Σπύρο Γαληνό να σηκωθεί και να φύγει.

Ενδεικτική ήταν η αγανάκτηση ενός κτηνοτρόφου της περιοχής, ο οποίος υποστηρίζει ότι χάνει κάθε μέρα ζώα τα οποία του κλέβουν οι μετανάστες ενώ αυτός περιπολεί με την καραμπίνα του, για να προστατέψει την περιουσία του.

Ο κτηνοτρόφος πέταξε μπροστά στο Δήμαρχο Σπύρο Γαληνό ένα κεφάλι από αρνί, λέγοντάς του να το πάρει να το μαγειρέψει για να φάει, ενώ τον απείλησε ευθέως, ότι αν σε μία βδομάδα δεν δώσει λύσεις στο θέμα, θα πάει στο Δημαρχείο και θα τους κάψει όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου