Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Πανηγυρισμοί Φαρατζ🇬🇧:«Να ξεφορτωθούμε την ευρωπαϊκή σημαία, αυτού του πράγματος που έχει αποτύχει 23η Ιουνίου ημέρα της ανεξαρτησίας μας»


Nigel Farage: Νέο σύστημα διακυβερνήσεως θα επιβληθεί στα έθνη της Ευρώπης«Ας ξεφορτωθούμε την ευρωπαϊκή σημαία, των Βρυξελλών και όλου αυτού του πράγματος που έχει αποτύχει. Ας ανακηρύξουμε την 23η Ιουνίου ημέρα της ανεξαρτησίας μας», δήλωσε ο Νάιτζελ Φάρατζ νωρίς το πρωί της Παρασκευής ενώπιον ενός παραληρούντος πλήθους, υποστηρικτών του Brexit.
«Ξημερώνει μια καινούργια ημέρα για μια ανεξάρτητη Βρετανία. Τα καταφέραμε για ολόκληρη την Ευρώπη. Ελπίζω ότι αυτή η νίκη θα διαλύσει αυτό το αποτυχημένο σχέδιο και θα μας οδηγήσει προς μία Ευρώπη κυρίαρχων κρατών».
«Το δαιμόνιο του Ευρωσκεπτικισμού έχει βγει από τη μποτίλια και δεν πρόκειται να μπει ξανά εκεί μέσα» ήταν η μαχητική δήλωση του Νάιτζελ Φάρατζ με την οποίαν υποδέχτηκε τη νίκη του «Brexit».
«Εάν οι προβλέψεις επιβεβαιωθούν, θα πρόκειται για τη νίκη των πραγματικών ανθρώπων, των ανθρώπων της καθημερινότητας».

«Παλέψαμε ενάντια στις πολυεθνικές, τις τράπεζες, τα χοντρά ψέμματα των πολιτικών, τη διαφθορά και την εξαπάτηση. Και τα καταφέραμε χωρίς να ακουστεί ούτε ένας πυροβολισμός, αλλά με με σκληρή δουλειά και πείσμα». 
Αν και επιφυλακτικός στην αρχή καθώς ούτε ο ίδιος δεν μπορούσε να πιστέψει ότι το Brexit θα μπορούσε να είναι ο τελικός νικητής του δημοψηφίσματος, ο ηγέτης του UKIP άρχισε να επιχαίρει, παίρνοντας «το αίμα του πίσω».
Ο Φάρατζ είπε χαρακτηριστικά ότι «εμάς του UKIP, τους Ευρωσκεπτικιστές, μας χλεύαζαν και μας αποκαλούσαν ‘γραφικούς’ και ‘κολλημένους’. Τώρα όμως που έχουμε το 50%, τα πράγματα άλλαξαν.
Ακόμη και εάν παραμέναμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ένα κομμάτι αυτής της ΕΕ θα ήταν καταδικασμένο έτσι και αλλιώς.
Θα μπορούμε να διατυπώσουμε επίσημη διαμαρτυρία ότι η προπαγάνδα υπέρ της παραμονής της χώρας στην ΕΕ βασίστηκε στη χρηματοδότηση από τους φορολογούμενους. Αλλά από τη στιγμή που δόθηκε η δυνατότητα στο λαό να αποφασίσει, αυτό τελικά ήταν κάτι καλό».
Πάντως, η απειρία του Φάρατζ φάνηκε όταν βιάστηκε να προεξοφλήσει την ήττα του
«Leave» και να δηλώσει, ότι, παρόλ’ αυτά, «θα κερδίσουμε τον πόλεμο» υπονοώντας ότι έχει χάσει τη μάχη. Όμως, έπειτα από το ολονύχτιο θρίλερ των αποτελεσμάτων, ο εκκεντρικός πολιτικός έσπευσε να καλωσορίσει την επικράτηση του Leave παρότι δεν είχε ολοκληρωθεί η καταμέτρηση.
Έτσι, σε ανάρτησή του στο Twitter έγραψε: «Τώρα τολμώ να ονειρεύομαι ότι η αυγή έρχεται για ένα ανεξάρτητο Ηνωμένο Βασίλειο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου