Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

Έρχονται οι βιομετρικές ταυτότητες - Τέρμα η προσωπική ζωή






Παρελθόν αναμένεται να αποτελέσουν οι αστυνομικές ταυτότητες όπως τις γνωρίζαμε ως σήμερα καθώς τη θέση τους θα πάρουν οι «βιομετρικές κάρτες». Η νέα κάρτα δεν θα καταγράφει μόνο τα συνηθισμένα στοιχεία, που βλέπουμε σε μια απλή ταυτότητα, αλλά θα περιέχει και χαρακτηριστικά μοναδικά, τα οποία είναι δύσκολο να αλλοιωθούν.
 
 Η Αρχή για την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων άναψε το πράσινο φως για να εφαρμοστούν πειραματικά δυο πιλοτικά προγράμματα, με τη συμμετοχή υπαλλήλων του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης. 
 
Ουσιαστικά, πρόκειται για την αποκαλούμενη «βιομετρική υπογραφή», η οποία στηρίζεται στο συνδυασμό βιομετρικών δεδομένων που εξάγονται μέσω πολλαπλών φυσικών χαρακτηριστικών του ατόμου. Δηλαδή, μορφασμοί, γκριμάτσες προσώπου, ο τρόπος βαδίσματος, καθώς και φυσικά ή άλλα χαρακτηριστικά, που σχετίζονται με την εξωτερική του εμφάνιση (π.χ. ύψος, βάρος, χρώμα ματιών, χρώμα μαλλιών, μουστάκι, γυαλιά, κλπ). 
 
Οι «βιομετρικές υπογραφές» θα αποθηκεύονται, αφού πρώτα κρυπτογραφηθούν, σε έξυπνες κάρτες, καθώς και σε βάση δεδομένων, μαζί με τα κωδικοποιημένα στοιχεία ταυτοποίησης των συμμετεχόντων. 
 
Kαι μετά θα μιλάμε για ιδιωτική ζωή και δημοκρατία. Όσο κόμα θα μας επιτρέπουν να ψηφίζουμε θα έχουμε την ψευδάισθηση και την αυταπάτη ότι θ είμαστε ελεύθεροι.
 
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου