Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Όταν ο Βαρουφάκης ζητούσε να σκίσουμε τα... καλσόν(βίντεο)

 

 

 

Δείτε τον νέο υπουργό Οικονομικών -με μολύβι στα μάτια- να υποδύεται έναν οπαδό ποδοσφαίρου και να φωνάζει κάποιο σύνθημα, σαν να βρίσκεται στο γήπεδο

Η εικόνα του κ. Γιάννη Βαρουφάκη με το μπλε ηλεκτρίκ πουκάμισο έξω από το παντελόνι, το χέρι στην τσέπη και το δερμάτινο παλτό, μπορεί να προκάλεσε σοκ στους Ευρωπαίους ομολόγους του με τους οποίους συναντήθηκε και να προσέλκυσε το ενδιαφέρον των μεγαλύτερων μέσων ενημέρωσης του κόσμου, όμως το βίντεο που παρουσιάζουμε σήμερα είναι σίγουρο ότι θα γίνει viral. 

Σε αυτό ο νέος υπουργός Οικονομικών υποδύεται έναν οπαδό ποδοσφαίρου να φωνάζει κάποιο σύνθημα, σαν να βρίσκεται στο γήπεδο!

Το επίμαχο βίντεο χρονολογείται από το 2012 και ήταν στο πλαίσιο διαφημιστικής καμπάνιας της ιστοσελίδας protagon του κ. Σταύρου Θεοδωράκη. Ο κ. Βαρουφάκης υπήρξε από τους βασικούς αρθρογράφους του σάιτ του επικεφαλής του «Ποταμιού», πριν ακόμη ο τελευταίος βουτήξει στα «νερά» της πολιτικής. Στο βίντεο διάρκειας 14 δευτερολέπτων ο κ. Βαρουφάκης φοράει ένα μαύρο δερμάτινο μπουφάν, έχει περασμένο στο λαιμό του ένα κασκόλ της Μίλαν, στο αριστερό του χέρι κρατάει μία μπύρα γνωστής μάρκας, ενώ εντύπωση προκαλούν τα μάτια του, τα οποία έχει βάψει με μαύρο μολύβι. Κουνάει ρυθμικά το δεξί του χέρι, σφιγμένο σε γροθιά στην οποία φαίνεται καθαρά η βέρα του και φωνάζει «Δεν έχουμε μυαλό, δεν έχουμε Θεό, μάγκα σκίστους το καλσόν, χώστα τους στο protagon!».

Στο βίντεο εμφανίζεται και ο δημοσιογράφος Δημήτρης Καμπουράκης, ο οποίος βγάζει το κεφάλι του από ένα κόκκινο βελούδινο παραπέτασμα και συμπληρώνει «.gr».

Πάντως τελευταία ο κ. Βαρουφάκης έχει πάψει να αρθρογραφεί στην ιστοσελίδα του κ. Θεοδωράκη, ίσως λόγω των αυξημένων υποχρεώσεών του αλλά και της θέσης του πλέον ως υπουργός Οικονομικών. Εξάλλου ο ίδιος σήμερα είναι βασικός πυλώνας της νέας κυβέρνησης, ενώ το «Ποτάμι» του κ. Θεοδωρακη βρίσκεται στην απέναντι όχθη της αντιπολίτευσης.

Το τελευταίο του άρθρο, λοιπόν, ανέβηκε στις 16 Δεκεμβρίου 2014 και είχε τίτλο «Λεπτές κόκκινες γραμμές». Σε αυτό ασκεί δριμεία κριτική στον τότε Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά τον οποίο χαρακτηρίζει «άμοιρο πρωθυπουργό σε ψυχολογική κατάσταση που θυμίζει τον κ. Παπανδρέου το Φθινόπωρο του 2011», αναφέρεται στη «σαθρή» Ευρωζώνη, ένας χαρακτηρισμός που έκανε τον Γερούν Ντάισελμπλουμ στη κοινή τους συνέντευξη Τύπου να σηκωθεί από την καρέκλα του σαν να τον τίναξε ρεύμα και να αποχωρήσει (αν και στην πρόσφατη περίπτωση αναφερόταν στην Τρόικα), ενώ στο ερώτημα που του θέτουν πολλοί αναγνώστες «και τι θα έκανες εσύ αν το Βερολίνο και η Φραγκφούρτη σου πουν ένα μέγα NEIN, διαβούν με το έτσι θέλω την κόκκινή σου γραμμή και σου κλείσουν τη ρευστότητα;», ο κ. Βαρουφάκης απαντά με ένα δικό του ερώτημα: «Υπάρχει κάποια απαίτηση των δανειστών στην οποία θα λέγατε ΟΧΙ, με αποτέλεσμα μια αντίστοιχη περίοδο αστάθειας και αγωνίας; Εσείς δεν έχετε καμία λεπτή κόκκινη γραμμή;».

Δείτε το βιντεο

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου