Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Πριν γίνει ένας από τους πλουσιότερος στον κόσμο, τον είχαν απορρίψει από 30 δουλειές

 

Με περιουσία που αγγίζει τα 30 δισεκατομμύρια δολάρια, είχε δεχτεί... πόρτα ακόμα και από fast food

Ο Jack Ma είναι ένας από τους επιτυχημένους επιχειρηματίες του κόσμου. Όχι άδικα αν αναλογιστεί κανείς ότι είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Κίνα και φιγουράρει στην 18η θέση στον κόσμο με περιουσία που υπολογίζεται στα 29,7 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο ιδρυτής της e-εταιρείας Alibaba, προσελκύει περί τα 100 εκατομμύρια αγοραστές την ημέρα, είναι ένας συμπαθητικός 50χρονος που ωστόσο τίποτα δεν του χαρίστηκε.


Πριν ο Ma γίνει μηχανή του… χρήματος, βίωσε άπειρες απορρίψεις. Σε πρόσφατη συνέντευξή του, αποκάλυψε ότι απέτυχε τρεις φορές στις εισαγωγικές εξετάσεις για το κολέγιο. Αφού απορρίφθηκε από το κολέγιο, έκανε αιτήσεις για τουλάχιστον 30 διαφορετικές δουλειές, από τις οποίες απορρίφθηκε! «Μέχρι και στα KFC έκανα αίτηση. Είκοσι τέσσερα άτομα έκαναν αίτηση, 23 έγιναν δεκτοί εκτός από εμένα!», είπε

Μάλιστα, ακόμα και η εταιρεία που αργότερα ίδρυσε, η Alibaba, το 1998, ξεκίνησε με εμπόδια. Τα τρία πρώτα χρόνια, δεν υπήρχε κέρδος, οπότε και ο Ma αποφάσισε να ξεκινήσει ένα πρόγραμμα πληρωμών, το Alipay. Σήμερα, 800 εκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο πρόγραμμα.
 
newsbeast.gr           

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου