Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Δεν τα έσπασαν με την Αθήνα αλλά έστειλαν τελεσίγραφο


Παρά τη σκληρή στάση της Ελλάδας και τις έντονες διαφωνίες οι εταίροι έθεσαν χρονικό όριο τη Δευτέρα

Χωρίς κοινό ανακοινωθέν ολοκληρώθηκε το άτυπο συμβούλιο υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες με θέμα το ελληνικό ζήτημα γεγονός που επιβεβαιώνει ότι η ηγεσία της Ευρωζώνης δεν θέλησε παρά τη σκληρή στάση της Ελλάδας να «τα σπάσει με την Αθήνα».

Η ελληνική πλευρά αφού ανέλυσε τα σημεία ενός νέου προγράμματος αρνήθηκε κάθετα να συμφωνήσει σε παράταση του μνημονίου ,όρο που έθεσαν οι εταίροι για την οποιαδήποτε περαιτέρω συζήτηση.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γ. Ντάισελμπλουμ, στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε τη μαραθώνια συνεδρίαση, η συνάντηση ήταν «κρίσιμη και εποικοδομητική» και οι συνομιλίες θα συνεχιστούν την ερχόμενη Δευτέρα.

Όπως είπε ο κ. Ντάισελμπλουμ δεν κατέστη δυνατό να καταλήξουν οι υπουργοί Οικονομικών σε κοινά συμπεράσματα και επομένως δεν υπάρχει κοινή ανακοίνωση.

«Παρά την καλή θέληση και τις προσπάθειες, δεν καταφέραμε να καταλήξουμε σε κοινά συμπεράσματα», τόνισε από την πλευρά του ο Π. Μοσκοβισί. Ο γάλλος επίτροπος επανέλαβε την ανάγκη να βρεθεί ο κοινός τόπος μεταξύ του να γίνει σεβαστή η πρόσφατη ετυμηγορία του ελληνικού λαού, και οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα.

Σύμφωνα με ανώτατες κυβερνητικές πηγές, η ελληνική πλευρά θεμελίωσε με επιχειρήματα την αποτυχία των μνημονίων ενώ δεν υπήρξε συμφωνία. «Παράταση του μνημονίου, δεν γίνεται αποδεκτή από την ελληνική πλευρά», ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Πάντως όπως όλα δείχνουν οι εταίροι έθεσαν νέο όριο για την Αθήνα, τη Δευτέρα και τη συνεδρίαση του τακτικού Eurogroup.
 
newsbeast.gr           

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου