Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Βαρύτατα εκτεθιμένος ο Αλέξης Μητρόπουλος με το εκατομμύριο

 


Γιατί όλοι όσοι κρύβουν λεφτά στο εξωτερικό, είναι ..."αγωνιστές σοσιαλιστές";
Ο ΣΔΟΕ διερευνά τον Αλέξη Μητρόπουλο του ΣΥΡΙΖΑ επειδή το 1999 εισέπραξε από πελάτες του τεράστια αμοιβή χωρίς να κόψει παραστατικά. Και ανήθικο και παράνομο !
Η αμοιβή ήταν σχεδόν 1 εκ. Ευρώ και αφορούσε...
την υπόθεση της κληρονομιάς του εφοπλιστή Δημήτρη Μανιού ο οποίος πέθανε αφήνοντας πίσω του συζύγο, γιό και κόρη. Μητέρα και κόρη λοιπόν θεώρησαν ότι ο γιός του εφοπλιστή, ο Βασίλης Μανιός διαχειριζόταν την περιουσία χωρίς να τους αποδίδει το μερίδιο τους. Ο γιός αντέδρασε προσλαμβάνοντας δύο δικηγόρους και έναν τεχνικό σύμβουλο. Δικηγόρος και αυτός. Τους Αλέξη Μητρόπουλο, Γιάννη Μαντζουράνη και Φίλιππο Φυλακτόγλου (που το όνομα του ταιριάζει στην περιγραφή του ΣΔΟΕ για άλλον ελεγχόμενο δικηγόρο, εκτός εάν πρόκειται για σύμπτωση).

Η υπόθεση καταλήγει σε εξωδικαστικό συμβιβασμό και οι δικηγόροι κατόπιν συμφωνίας θα ελάμβαναν αμοιβή που άγγιζε τα 2 εκ. δολάρια.

Η οικογένεια καταθέτει την αμοιβή σε λογαριασμούς που τους υπαγορεύει ο Αλέξης Μητρόπουλος. Σε όλη αυτή την διαδικασία, το κράτος δεν έχει πάρει είδηση τίποτα.

Ο Γ. Μαντζουράνης και ο Φ. Φυλακτόγλου ξεσηκώνονται γιατί διαπιστώνουν ότι ο Α. Μητρόπουλος έχει κρατήσει για τον εαυτό του την μερίδα του λέοντος, παραβιάζοντας την μεταξύ τους συμφωνία.

Κινούνται λοιπόν εναντίον του, η υπόθεση φτάνει στον Άρειο Πάγο όπου και δικαιώνονται. Έτσι, ο Αλέξης Μητρόπουλος υποχρεούται να καταβάλλει επιπλέον ποσά στους δύο συναδέλφους του. Τι κάνει λοιπόν;

Επαναπατρίζει το χρήμα που βρισκόταν στο εξωτερικό κάνοντας χρήση του νόμου 2004 περί επαναπατρισμού κεφαλαίων. Το χρήμα καταλήγει στην Ελλάδα, νόμιμο αλλά καθόλου ηθικό, με διαδοχικές κινήσεις.

Έχουμε δηλαδή μία αμοιβή για την οποία ουδέποτε κόπηκαν τα νόμιμα παραστατικά, αλλά το χρήμα καταλήγει “νομιμοποιημένο” για να μοιραστεί στους αντιδίκους συναδέλφους.

Συμπεράσματα: Ο Μητρόπουλος μπορούσε να κρύψει έξοδα από το κράτος, σα να έπαιρνε γλυφιτζούρι από μωρό. Το να φάει λεφτά από τον Γιάννη Μαντζουράνη όμως, είναι σα να πάρεις μπαρμπούνι από τα σαγόνια του μεγάλο λευκού.

Εάν ο έτερος δικηγόρος που ελέγχεται από τον ΣΔΟΕ ως “- Ο γνωστός δικηγόρος Φ. Φ. στη Γλυφάδα που δεν εξέδωσε 3 αποδείξεις παροχής υπηρεσιών ύψους 723.353 ευρώ” είναι ο έτερος αντίδικος, θα είχε τεράστιο ενδιαφέρον να μάθουμε εάν προκύπτουν από την ίδια υπόθεση.

Κοινώς, στο πάρτι του Σημιτιστάν, την “χρυσή εποχή” κατά Στουρνάρα, τα εκατομμύρια πηγαινοερχόντουσαν σαν τα τρένα. Εάν ο Μητρόπουλος δεν είχε την φαεινή ιδέα να “δαγκώσει” τον γίγαντα Γιάννη Μαντζουράνη, ούτε ο ΣΔΟΕ, ούτε το κράτος, ούτε ο Θεοχάρης θα είχαν πάρει μυρωδιά το οτιδήποτε.

Απομένει λοιπόν να δούμε πως θα απαντήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα που στελέχη της κυβέρνησης παρελαύνουν στην λίστα Λαγκαρντ με αντίστοιχα και πολύ μεγαλύτερα ποσά, αλλά βρίσκονται στο απυρόβλητο.

Αυτά, με απλά λόγια και κατανοητά.

ΥΓ. Μην αναρωτιέστε γιατί ο Γ. Μαντζουράνης δεν πήγε τον Αλέξη Μητρόπουλο και στο ποινικό μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου. Ο άνθρωπος ήθελε απλά την αμοιβή του, όχι να τον καταστρέψει. Αφού με τέτοιες κατηγορίες, οι συνέπειες για τον κύριο Μητρόπουλο θα ήταν καταστροφικές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου