Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Σκόπια: χτίζουν τον "Ναό των 9 Μουσών" (φωτο)

 

KI EMEIΣ ΕΔΩ ΚΑΛΑ ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΕ...

Η κλοπή της Μακεδονικής ταυτότητας συνεχίζεται από την κυβέρνηση των Σκοπίων, παρά τις αντίθετες φωνές που ακούγονται για την παρανοϊκή "αρχαιοποίηση" της πόλης. Ένα νέο κτήριο, αρχαιοελληνικού ρυθμού, με 9 μαρμάρινους κίονες, αμφιφέατρο, αλλά  και ...

γλυπτό που θα απεικονίζει τις 9 Μούσες (Καλλιόπη, Ευτέρπη, Κλειώ, Ερατώ, Μελπομένη, Πολύμνια, Τερψιχόρη, Θάλεια, Ουρανία), οι οποίες όπως ξέρετε γεννήθηκαν σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία στον Όλυμπο, θα ξεκινήσει να κατασκευάζεται στα Σκόπια.

Οι Μούσες θα έχουν ύψος 2,5 μέτρα η κάθε μιά και θα φιλοτεχνηθούν από τους Σκοπιανούς γλύπτες Ζάρκο Μπασέφσκι, Ιμπραήμ Μπέντι, Μπαλγκόγια Αγκέλοφσκι και Μίροσλαβ Σλάβκοβιτς (άπαντες απόγονοι του Αριστοτέλη), στο χυτήριο RZ (http://www.rzinstitut.com.mk/)

Μακέτες


Το κτήριο θα ονομάζεται "Ανεξάρτητη Μακεδονία"  (αφού στα Σκόπια δεν γνωρίζουν τι σημαίνει "Μούσες") και η κατασκευή του θα ξεκινήσει την άνοιξη του 2014.

Αρρωστημένη αρχαιομανία

Παρά τις διαμαρτυρίες της αντιπολίτευσης, ότι το νέο αυτό κτήριο είναι "απολύτως ελληνικό και δεν έχει καμία σχέση με την (ψευτο)Μακεδονία", η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να το κτίσει, αφού έχει υπογράψει συμβόλαια με τις κατασκευαστικές εταιρείες.
Μοναδικό εμπόδιο στα σχέδια της κυβέρνησης Γκρουέφσκι, είναι ο δήμαρχος του κέντρου των Σκοπίων (Τσένταρ), Αντρέι Τσερνόφσκι,ο οποίος πρόσκειται στην αντιπολίτευση.
Θυμίζουμε ότι ο Τσερνόφσκι είχε υπογράψει το τέλος των οικοδομικών εργασιών στα "αρχαιόμορφα" κτήρια της πόλης, τον περασμένο Απρίλιο, αλλά αυτό αφορά σε τυχόν νέα σχέδια. Ό,τι έχει σχεδιαστεί μέχρι τώρα όμως, πρέπει να κτιστεί.
Με αφορμή τη δημοσιοποίηση των εικόνων του "Ναού των 9 Μουσών", ο Δήμαρχος του κέντρου των Σκοπίων, ανέφερε πως δεν θα ήθελε να ανεγερθεί το μνημείο, επειδή ο προκάτοχός του άφησε άδεια τα ταμεία του δήμου, αφού όλα τα διαθέσιμα ξοδεύθηκαν στην κατασκευή των αρχαιόμορφων κτισμάτων, που έκανε διεθνή ΜΜΕ να βαφτίσουν τα Σκόπια ως "πρωτεύουσα του κιτς", αλλά δεσμεύεται από τα ήδη υπογεγραμμένα συμβόλαια.

Τίποτε δεν φαίνεται ικανό να σταματήσει τον Γκρούεφσκι, ο οποίος -παρά τις αντιρρήσεις- θα κατασκευάσει και τον Ναό των 9 Μουσών, όπως είναι ενταγμένος στο σχέδιο "Σκόπια 2014" και σιγά σιγά, θα προχωρήσει και στην κατασκευή του "αληθινού Παρθενώνα", πείθοντας τη διεθνή κοινότητα, ότι στην Ακρόπολη είναι το αντίγραφό του, που έκαναν οι κακοί Έλληνες, επειδή ζήλευαν τους "Μακεδόνες αρχιτέκτονες Ικτίνο και Καλλικράτη"...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου