Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Στους 3 κορυφαίους προορισμούς παγκοσμίως η Ελλάδα

 

 

Τι δείχνουν τα στοιχεία του μεγαλύτερου ταξιδιωτικού οργανισμού

Ο μεγαλύτερος ταξιδιωτικός οργανισμός στον κόσμο, η TUI Travel ανέλυσε τα στοιχεία που συγκέντρωσε από τις 13 χώρες που εξάγουν τουρισμό στην Ευρώπη και σύγκρινε τις ομοιότητες και τις διαφορές που προέκυψαν, σχετικά με τις κρατήσεις των καλοκαιρινών διακοπών.

Η εταιρεία μελέτησε τις κρατήσεις σε Αγγλία, Ιρλανδία, Γερμανία, Πολωνία, Βέλγιο, Δανία, Ελβετία, Αυστρία, Κάτω Χώρες, Σουηδία, Νορβηγία, Φινλανδία, Γαλλία και Ρωσία και ανέδειξε τους κορυφαίους προορισμούς διακοπών, τη μέση διάρκεια παραμονής και την αγαπημένη εποχή του χρόνου για ταξίδια.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι κορυφαίοι προορισμοί διακοπών για την Αγγλία και την Ιρλανδία το καλοκαίρι του 2013 ήταν η Τουρκία, η Ελλάδα και οι Βαλεαρίδες νήσοι, με το Μεξικό να αναδεικνύεται ο πιο δημοφιλής προορισμός για ταξίδια μεγάλων αποστάσεων.

Η έρευνα αποκάλυψε επίσης ότι οι καταναλωτές σε Ηνωμένο Βασίλειο και Ιρλανδία ήταν μεταξύ των πρώτων που έκαναν κράτηση, μαζί με εκείνους από την Ελβετία και τη Γερμανία, ενώ οι Ρώσοι ήταν οι τελευταίοι.

Η μέση διάρκεια διακοπών σε όλες τις αγορές προέλευσης διαπιστώθηκε ότι ήταν εννέα ημέρες, με τους Γάλλους να κάνουν τα συντομότερα διαλείμματα (επτά ημέρες) και τους Ολλανδούς τα μεγαλύτερα (11 ημέρες). Ο μέσος όρος για τους ταξιδιώτες σε Ηνωμένο Βασίλειο και Ιρλανδία είναι δέκα ημέρες.

Ο Johan Lundgren, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της TUI Travel, σχολίασε: «Η έρευνα, μας έχει δώσει την πραγματική εικόνα για τις βασικές ομοιότητες και τις διαφορές μεταξύ των αγορών. Ο εντοπισμός των τάσεων των διακοπών για το 2013 βοηθά στο να διασφαλιστεί η καλύτερη γνώση για τους πελάτες μας και η προσαρμογή των διακοπών, ώστε να έχουν την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου