Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2012

Χρυσή Αυγή: «Σκωπτικό το σχόλιο της Παπαχρήστου» - Ερώτηση Κασιδιάρη για την αποβολή της

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Επίθεση στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και στον πρόεδρο της από τη Χρυσή Αυγή, με αφορμή τον αποκλεισμό της Βούλας Παπαχρήστου από τους Αγώνες του Λονδίνου.

«Σκωπτικό σχόλιο από τα χιλιάδες που κυκλοφορούν καθημερινά» χαρακτήρισε η Χρυσή Αυγή το tweet της Ελληνίδας άλτριας που προκάλεσε σάλο, ενώ ο Ηλίας Κασιδιάρης κατέθεσε ερώτηση προς τον υπουργό Παιδείας για το αποκλεισμό της από τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής κατηγόρησε τα «κατεστημένα ΜΜΕ» πως έκριναν το σχόλιο της νεαρής αθλήτριας ρατσιστικό, μίλησε για υποκρισία των κομμάτων της αριστεράς και δεν... ξέχασε την υπόθεση με το έμβασμα Κούβελου για την οποία, όπως τονίζει, δεν εξέδωσε ούτε ανακοίνωση.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης, στην επίκαιρη ερώτησή του προς τον υπουργό Παιδείας ζητά να μάθει ποιος αποφάσισε τον αποκλεισμό της Βούλας Παπαχρήστου, σε ποια διάταξη βασίστηκε η απόφαση και πως κρίθηκε ότι οι δηλώσεις της «αντίκεινται στις αξίες και τα ιδεώδη του Ολυμπισμού».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ

«Απαράδεκτος αποκλεισμός από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της αθλήτριας Παρασκευής Παπαχρήστου

Η Βούλα Παπαχρήστου, Ελληνίδα πρωταθλήτρια τριπλούν, αναπαρήγαγε σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, σκωπτικό σχόλιο από τα χιλιάδες που κυκλοφορούν σε ιστότοπους καθημερινά, το οποίο συλλήβδην, από τα κατεστημένα ΜΜΕ, κρίθηκε ως «ρατσιστικό».

Αυτή η «ετυμηγορία», που υπέθαλψαν με ανακοινώσεις τους υποκριτικά, όλα τα κόμματα της αριστεράς, είχε ως αποτέλεσμα τον πρωτοφανή στα χρονικά του Ολυμπισμού, αποκλεισμό πρωταθλήτριας από τη συμμετοχή της στους Αγώνες του Λονδίνου, με απόφαση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, της ίδιας που σε πολύκροτη υπόθεση εμπλοκής μονίμου μέλους της σε ποινικό αδίκημα, δεν εξέδωσε ούτε ανακοίνωση.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1) Ποια φυσικά πρόσωπα και ποιο όργανο αποφάσισε τον αποκλεισμό της πρωταθλήτριας, στερώντας τη χώρα μας από ένα πιθανό μετάλλιο; Με ποια διαδικασία ελήφθη η απόφαση και σε ποια συγκεκριμένη διάταξη βασίστηκε;

2) Με ποιον ερμηνευτικό κανόνα κρίθηκε, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Ε.Ο.Ε., ότι «…οι δηλώσεις (της) αντίκεινται στις αξίες και τα ιδεώδη του Ολυμπισμού»; Υιοθετεί η Ε.Ο.Ε. τα περί «ρατσιστικού» σχολίου και αν όχι, γιατί την απέβαλε;».


newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου