Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Στην «αγκαλιά» του ΔΝΤ και η Ιταλία

Υπό το άγρυπνο βλέμμα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου θα υλοποιηθούν οι επείγουσες οικονομικές μεταρρυθμίσεις που έχει απαιτήσει η Ευρώπη από την Ιταλία, όπως δήλωσε στη συνέντευξη τύπου στις Κάνες, ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Στην «αγκαλιά» του ΔΝΤ και η Ιταλία

Επιβεβαιώνοντας όσα μετέδιδε νωρίτερα το πρακτορείο Reuters, ο Ζοζέ Μπαρόζο είπε ότι η Ιταλία ζήτησε- με δική της πρωτοβουλία- την εποπτεία του ΔΝΤ.

"Τις επόμενες εβδομάδες θα παρακολουθούμε την κατάσταση στην Ιταλία και την ικανότητά της να σεβαστεί τις υποχρεώσεις της. Είναι σημαντικό για όλα τα κράτη –μέλη της Ε.Ε." δήλωσε ο Μπαρόζο, προσθέτοντας ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα μεταβεί στην Ρώμη με αντιπροσωπεία του ΔΝΤ για τον έλεγχο της προόδου στην εφαρμογή των μέτρων.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάϊ διευκρίνισε: " Η Ιταλία κάλεσε το ΔΝΤ να επιβεβαιώνει κάθε τρίμηνο σε συνεργασία με τον υπουργό οικονομίας Τζούλιο Τρεμόντι την εφαρμογή των μέτρων. Πάνω απ' όλα όμως εξουσιοδότησε την Ε.Ε. να εξακριβώνει λεπτομερώς και να ελέγχει την εφαρμογή των μέτρων. Όλα αυτά είναι εξαιρετικά σημαντικά για την αξιοπιστία των μεταρρυθμίσεων που έχουν ανακοινωθεί".

πηγή: ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου