Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Παρέμβαση Αβραμόπουλου για τον ύμνο της Επταετίας στη σχολή Ευελπίδων



Απαράδεκτο, προκλητικό και προσβλητικό χαρακτήρισε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος το περιστατικό που ήρθε στο φως της δημοσιότητας, με τους σπουδαστές της σχολής Ευελπίδων να τραγουδούν τον ύμνο της Χούντας , ανήμερα του εορτασμού της 17ης Νοέμβρη.

Ο κ. Αβραμόπουλος κάλεσε τις αρμόδιες υπηρεσίες να κάνουν όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να αποδοθούν ευθύνες ενώ ζήτησε από τον Αρχηγό Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας να διαμηνύσει προς το στράτευμα και να καταστήσει σαφές, ότι δεν θα γίνεται ανεκτή οποιαδήποτε συμπεριφορά παρέκκλισης από τις αρχές της Δημοκρατίας, των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και της Ελευθερίας.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Βήματος της Κυριακής, την ημέρα της κορύφωσης των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της 17ης Νοεμβρίου, σπουδαστές της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπιδων τραγούδησαν τον ύμνο της Χούντας, με υποκινητή τον επικεφαλής της ομάδας.


Ο υποκινητής της ομάδας των σπουδαστών υπήρξε και ο επικεφαλής της ομάδας που οποία κατά τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου, αρνήθηκε να υπακούσει στις διαταγές των ανωτέρων του για αποχώρηση και παρήλασε ανάμεσα στο πλήθος, τραγουδώντας "Μακεδονία Ξακουστή".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου