Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Οι πιο συγκλονιστικές φωτογραφίες του 2011





Το 2011 ήταν μια χρονιά γεμάτη ειδήσεις και πολύ δυνατές εικόνες. Δείτε τον κατάλογο που… δημοσίευσε το Reuters. Ποιες φωτογραφίες από Ελλάδα μπήκαν στις πρώτες 100;
Τη λίστα με τις 100 καλύτερες φωτογραφίες της χρονιάς δημοσίευσε το πρακτορείο Reuters. Από τον καταστροφικό σεισμό στην Ιαπωνία, στην Αραβική Άνοιξη και από τον Οσάμα Μπιν Λάντεν στην οικονομική κρίση στην Ελλάδα, το 2011 ήταν μια χρονιά πλούσια σε γεγονότα και εντυπωσιακές εικόνες.
Η κεντρική φωτογραφία είναι του Goran Tomasevic. Νεαρός Αιγύπτιος στέκεται μπροστά σε οδόφραγμα κατά τις ταραχές που συγκλόνισαν την Αίγυπτο τον Ιανουάριο και οδήγησαν στη φυγή του Μουμπάρακ.

Στον κατάλογο του Reuters περιλαμβάνονται και δύο φωτογραφίες από την Ελλάδα, τις οποίες σας παραθέτουμε πρώτες.
Reuters: Οι πιο συγκλονιστικές φωτογραφίες του 2011 (2)
Του φωτορεπόρτερ Γιάννη Κολεσίδη
Τουρίστες εγκαταλείπουν έντρομοι ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας, κατά τη διάρκεια επεισοδίων την ημέρα της ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου στη Βουλή. Το Σύνταγμα είχε μεταβληθεί σε πεδίο μάχης και η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική, λόγω της χρήσης χημικών από την αστυνομία.
Reuters: Οι πιο συγκλονιστικές φωτογραφίες του 2011 (3)
Του φωτορεπόρτερ Νώντα Στυλιανίδη
Ένας άνδρας προσπαθεί να αυτοπυρποληθεί έξω από υποκατάστημα τράπεζας στη Θεσσαλονίκη στις 16 Σεπτεμβρίου 2011. Σύμφωνα με την αστυνομία είχε ζητήσει διακανονισμό για τα δάνεια που δεν μπορούσε να αποπληρώσει. Το αίτημά του απορρίφθηκε. Επέζησε, αλλά υπέστη σοβαρά εγκαύματα.
Reuters: Οι πιο συγκλονιστικές φωτογραφίες του 2011 (4)
Του Eric Thayer
Ο εννιάχρονος Dante Michell, κρατώντας ένα αρκουδάκι, κατευθύνεται στην κηδεία της επίσης 9χρονης Christina Green. Το κοριτσάκι έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια της αιματηρής επίθεσης σε εκδήλωση, όπου μιλούσε η γερουσιαστής των Δημοκρατικών Gabrielle Giffords. Έχασαν τη ζωή τους 6 άνθρωποι, ενώ οι Giffords τραυματίστηκε σοβαρά.
Reuters: Οι πιο συγκλονιστικές φωτογραφίες του 2011 (5)
Του Ricardo Moraes
Δολοφονία 12 παιδιών σε σχολείο του Ρίο Ντε Τζανέιρο στη Βραζιλία. Συγγενής ενός από τα θύματα δεν αντέχει και λιποθυμά κατά τη διάρκεια της κηδείας.
Reuters: Οι πιο συγκλονιστικές φωτογραφίες του 2011 (6)
Του Carlos Gutierez
Ιούνιος 2011. Εντυπωσιακό θέαμα από αστραπές, πάνω από το ενεργό ηφαίστειο Puyehue-Cordon Caulle στη Χιλή, το οποίο εκτοξεύει λάβα και στάχτες.
Reuters: Οι πιο συγκλονιστικές φωτογραφίες του 2011 (7)
Φωτογραφία Olivia Harris
Πλιάτσικο σε κατάστημα στο ανατολικό Λονδίνο τον Αύγουστο του 2011, κατά τη διάρκεια του κύματος βίας που συγκλόνισε τη Μεγάλη Βρετανία μετά τον φόνο νεαρού από αστυνομικούς.
Reuters: Οι πιο συγκλονιστικές φωτογραφίες του 2011 (8)
Του Goran Tomasevic
Μάρτιος 2011. Συγκλονιστική εικόνα από τη Λιβύη. Νεαρός πιστός στο καθεστών Καντάφι, πέφτει στα χέρια των εξεγερμένων μεταξύ των πόλεων Μπρέγκα και Ρας Λανούφ.
Reuters: Οι πιο συγκλονιστικές φωτογραφίες του 2011 (9)
Του Toshiyuki Tsunenari για το Asahi Shimbun
Πόνος και καταστροφή στην Ιαπωνία, μετά τον σεισμό του Μαρτίου και το τσουνάμι που ακολούθησε. Γυναίκα κλαίει στα χαλάσματα σε δρόμο της πόλης Νατόρι, στη Βόρεια Ιαπωνία.
Reuters: Οι πιο συγκλονιστικές φωτογραφίες του 2011 (10)
Του Eric Thayer
Εκπληκτικής ομορφιάς φωτογραφία από πτήση αεροπλάνου, στο Μανχάταν στη Νέα Υόρκη τον Σεπτέμβριο του 2011.

Πηγή: news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου