Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Διαλύθηκαν οι R.E.M.

 
Μετά από τρεις δεκαετίες κυριαρχίας στην παγκόσμια ροκ σκηνή, το θρυλικό συγκρότημα R.E.M. ανακοίνωσε τη διάλυσή του. Με μία λακωνική ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον επίσημο ιστότοπό τους, τα τρία μέλη του συγκροτήματος Μάικλ Σταίπ, Πίτερ Μπακ και Μάικ Μιλς, δήλωσαν ότι αποφάσισαν «να το διαλύσουν ως γκρουπ».

Ένας συνεργάτης του μάνατζερ των R.E.M. επιβεβαίωσε ότι η ανακοίνωση δεν είναι φάρσα.
Ολόκληρη η ανακοίνωση των R.E.M. έχει ως εξής:

«Προς τους οπαδούς και τους φίλους μας: Ως R.E.M., και ως διά βίου φίλοι και συν-συνωμότες, αποφασίσαμε να το διαλύσουμε ως γκρουπ. Αποχωρούμε με βαθύ αίσθημα ευγνωμοσύνης, πλήρωσης και έκπληξης για ό,τι έχουμε καταφέρει. Για όποιον αισθάνθηκε ποτέ συγκινημένος από τη μουσική μας, τις βαθύτατες ευχαριστίες μας για την ακρόαση. R.E.M.».

«Ξέρει κανείς να συμμετέχει σε ένα πάρτι όταν ξέρει πότε έχει φτάσει η ώρα να φύγει», έγραψε ο Μάικλ Στάιπ στον ιστότοπο των R.E.M.

Το συγκρότημα, που ξεκίνησε από την Αθήνα της Τζόρτζια στις ΗΠΑ το 1981, μπήκε στον αστερισμό των μεγάλων ονομάτων στη δεκαετία του 1990 και παρέμεινε στην κορυφή της λίστας των πιο αγαπημένων γκρουπ ανά την υφήλιο.

Oι R.E.M. ήταν ο τραγουδιστής Μάικλ Στάιπ, ο κιθαρίστας Πίτερ Μπακ, ο μπασίστας Μάικ Μιλς και -μέχρι το 1997- ο ντράμμερ Μπιλ Μπέρι.

Ανάμεσα στα τραγούδια που έκαναν πλατινένιους τους δίσκους τους ήταν το Losing my Religion, το It's the End of the World, το The One I love και το Everybody Hurts, ενώ το τελευταίο άλμπουμ τους, το Collapse into Now, ολοκληρώθηκε τον περασμένο Μάρτιο.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου