Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016

Ποιοι συνταξιούχοι πληρώνονται εφάπαξ και μέρισμα

Στο ταμείο 30.000 συνταξιούχοι του δημοσίου που θα πληρωθούν (εκκρεμή εδώ και 2 και πλέον χρόνια) εφάπαξ και μέρισμα...
Πρόκειται για συνταξιούχους του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων. Το Ταμείο εξασφάλισε κονδύλι 85 εκατομμυρίων ευρώ για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Ταμείου, μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου και προγραμματίζει να εξοφλήσει μέχρι τέλη Δεκέμβρη τους 23.500 συνταξιούχους που περιμένουν από τον Φλεβάρη του 2014 την έκδοση του μερίσματός τους ή/και την εξόφληση των αναδρομικών.


Επιπλέον, το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων αναμένει νέα δόση από τα ίδια κονδύλια για τα ληξιπρόθεσμα, που θα αγγίζει τα 50 εκατομμύρια, και θα καταβάλλει στους δικαιούχους τα 2.000 εφάπαξ στα τέλη Νοεμβρίου. Επιπλέον 50 εκατομμύρια ευρώ θα δοθούν τον Δεκέμβρη και 40 εκατ. τον Φεβρουάριο για περίπου 3.000 – 4.000 εφάπαξ ακόμη.

Σύμφωνα με το Έθνος, η εξόφληση των καθυστερούμενων μερισμάτων θα γίνει σε δύο πληρωμές, καθώς διαμορφώνονται δύο κατηγορίες δικαιούχων που περιμένουν να εισπράξουν ποσά από το ΜΤΠΥ. Η διοίκηση του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων προγραμματίζει μια έκτακτη πληρωμή στα τέλη Νοέμβρη ώστε να εξοφληθούν αρχικά οι πρώτοι 5.000 δικαιούχοι.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου