Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

ΜΠΕΝΙ: ΜΕ ΠΟΝΟ ΨΥΧΗΣ ΣΑΣ ΚΟΒΟΥΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΑΣ!

''ΜΕΛΟ''...ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΡΚΥ ΠΙΓΚ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ!

ΤΥΦΛΑ ΝΑ 'ΧΕΙ Η ΜΑΡΘΑ ΒΟΥΡΤΣΗ...


ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΣΚΛΗΡΑ ΜΕΤΡΑ!

ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ, ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟΥ, ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ(ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΜΕΡΙΚΑ ΨΙΧΟΥΛΑ...)

ΚΑΙ ΟΜΟΛΟΓΙΑ...ΟΤΙ ΜΑΣ ΕΚΒΙΑΖΕΙ Η ΤΡΟΪΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΗ ΔΟΣΗ!!!


Το έδαφος για την ανακοίνωση πιο επώδυνων μέτρων προετοιμάζει η κυβέρνηση.

Μάλιστα, ο καθ' ύλην αρμόδιος για την εφαρμογή των μέτρων για την δημοσιονομική πορεία της χώρας, για την άθλια κατάσταση στην οποία, όπως είπε, βρισκόμαστε, αρέσκεται στο να κάνει διαπιστώσεις! 'Η μήπως αυτοκριτική; Το πρώτο φαίνεται να υπερισχύει... 'Εκλαψε κιόλας μαζί μας λέγοντας οτι: "Με πόνο ψυχής περικόπτει το εισόδημα των νοικοκυριών".

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, λίγο πριν την συνεδρίαση της κυβερνητική επιτροπής δήλωσε στην Βουλή ότι η κρίση είναι τόσο μεγάλη που ζούμε «απόλυτο δημοσιονομικό εκτροχιασμό».

Γλαφυρότατος συνέχισε τον λόγο του κατηγορώντας και πάλι τα ΜΜΕ οτι δημιουργούν άσχημο κλίμα και αυτοκτονικό, όπως είπε.

Μίλησε για το δράμα της χώρας, για τις θυσίες που πρέπει να γίνουν, για κίνδυνο να παύσει να λειτουργεί το σύστημα, η οικονομία.

"Είμαστε εξαρτημένοι από την ευρωζώνη, η οποία αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα πολιτικά και θεσμικά προβλήματα. Η χώρα εκβιάζεται από τις αγορές. Εκβιαζόμαστε από την ίδια την κατάστασή μας", πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος.

Νωρίτερα ο υφυπουργός παρα τω πρωθυπουργώ, Αγγελος Τόλκας, είπε οτι μέσα στην ημέρα η κυβέρνηση αναμένεται να κάνει ανακοινώσεις σχετικά με τα μέτρα που συζητά με την τρόικα.
«Τα μέτρα και οι ανακοινώσεις που θα γίνουν σήμερα μετά το μεσημέρι θα είναι στο πλαίσιο της συνεχούς διαπραγμάτευσης, η οποία γίνεται», είπε.

Η κυβερνητική επιτροπή είχε προγραμματισθεί για τις 11:30 το πρωί αλλά τελικά ξεκίνησε στις 12.45 αφού τράβηξε σε μάκρος η συζήτηση στην Βουλή μεταξύ του αντιπροέδρου και των αρχηγών των κομμάτων της αντιπολίτευσης.


Aργά το βράδυ της Τρίτης ελληνική κυβέρνηση και τρόϊκα δήλωσαν ικανοποιημένοι (ίσως είναι και οι μόνοι) για τις διαπραγματεύσεις. Ωστόσο, κανείς δεν έχει πει ξεκάθαρα ποια είναι η συμφωνία.

Μόνο με βάση τους ελάχιστους όρους που είχε θέσει η τρόικα αρκεί όμως να καταλάβει κανείς ποια είναι τα “μίνιμουμ” συμφωνηθέντα που αφού τα δέχθηκε η ελληνική πλευρά ανοίγει ο δρόμος για επιστροφή της τρόικας από βδομάδα.

Οι απολύσεις και η εφεδρεία


Το “χοντρό παζάρι” και αυτό είναι πλέον ίσως το μόνο που δεν έχει συμφωνηθεί πλήρως είναι το πόσοι υπάλληλοι του δημοσίου θα βρεθούν εκτός είτε μέσω άμεσης απόλυσης, είτε μέσω εφεδρείας.
Ήδη σε επίπεδο εφεδρείας και μετά από τις πιέσεις της τρόικας όλα δείχνουν ότι ο αριθμός των υπαλλήλων που θα βγουν σε εργασιακή εφεδρεία μόνο μέσα στο 2011 έχει ανέβει στις 50.000, ενώ δεν έχει ακουστεί το παραμικρό για τις άμεσες απολύσεις. Οι απολύσεις είναι πλέον βέβαι ότι θα φτάσουν και στον στενό δημόσιο τομέα.
Ήδη οι απαιτήσεις της τρόικας έχουν ανεβάσει τον αριθμό των “εφέδρων” στις 100.000


Η ισοπέδωση μισθών-συντάξεων

Η οριζόντια μείωση του μισθολογικού κόστους που είναι η βασική απαίτηση οδηγεί σε μείωση, οριζόντια, των μισθών 20% και αυτό πριν την εφαρμογή του διαβόητου ενιαίου μισθολογίου που θα επιφέρει και νέα μείωση στα υψηλά κλιμάκια.
Παράλληλα ήταν απαίτηση της τρόικας και προφανώς έχει συμφωνηθεί και η οριζόντια μείωση κύριων και επικουρικών συντάξεων σε ένα ποσοστό 15%, ενώ σε Δημόσιο και ΔΕΚΟ (μόνο) αναμένεται να μειωθεί και πάλι κατά 15% και το εφάπαξ.

Ικανοποιημένοι εκείνοι - Σκληρά και επώδυνα μέτρα για όλους μας

Για τις συντάξεις σχεδιάζεται παράλληλα η επιβολή έκτακτης εισφοράς 2% ως 20%.
Οι αλλαγές (μειώσεις) στις επικουρικές έρχονται άμεσα από την πρώτη Νοεμβρίου.
Πρέπει επίσης να θεωρείται δεδομένο (πέρα απ' τις διαρροές για τη δημιουργία κλίματος) ότι θα κοπούν μαχαίρι οι συντάξεις για όσους είναι κάτω των 55 ετών, αλλά αυτό δεν αφορά σε όσους είναι ήδη σε σύνταξη, αλλά σε εκείνους που θέλουν τώρα να συνταξιοδοτηθούν.

Συζητείται πλαφόν σε μισθούς και συντάξεις

Τα σενάρια (λέγεται ότι όμως είναι απαίτηση της τρόικας και όχι απλά σενάρια) είναι εφιαλτικά. Οι επικουρικές συντάξεις θα μειωθούν (σχεδόν βέβαιο αυτό) κατά 50% από Νοέμβριο, ενώ ανοιχτό μένει αν θα είναι κλιμακωτή η εισφορά στις κύριες συντάξεις ή αν θα μπει από ένα ποσό και πάνω. Ο στόχος είναι εξοικονόμηση 2,2 δισ και έτσι μάλλον ενισχύεται το ενδεχόμενο η εισφορά να μπει από τα 800 ευρώ και να είναι κλιμακωτή.
Παράλληλα μελετάται να πέσει σχεδόν 1.000 ευρώ το ανώτατο όριο των συντάξεων, από τα 2.773 που είναι σήμερα στα 1.700 με 1.800 ευρώ.
Όλα αυτά την ώρα που έχει πέσει στο τραπέζι ανάλογη πρόταση για τους μισθούς του δημοσίου με το ανώτατο όριο στα 2.500 ευρώ μεικτά.

Αυτά τα μέτρα ωστόσο δεν είναι τα μόνα. Βέβαιη θεωρείται και η μείωση του αφορολόγητου. Απλά φαίνεται δεν έχει συμφωνηθεί το ύψος. Αν δηλαδή το αφορολόγητο θα “πέσει” στις 4.000 ή στις 6.000 ευρώ.
Πριν καν μάλιστα ανακοινωθεί η εξίσωση του φόρου πετρελαίου που θα διπλασιάσει την τιμή στο πετρέλαιο θέρμανσης, τρέχει παράλληλα ένα νέο σενάριο που λέει ότι η τρόικα έχει ήδη απαιτήσει και την παράταση του έκτακτου τέλους στα ακίνητα (του γνωστού χαρατσιού μέσω ΔΕΗ) ως το 2014. Να το πληρώνουμε δηλαδή 4 και όχι 2 χρόνια.

Όλα αυτά θα οδηγήσουν, αυτό θα ισχυριστεί και πάλι η Κυβέρνηση, στην εκταμίευση της δόσης και θα αποφύγει έτσι η χώρα τη στάση πληρωμών. Ωστόσο δεν είναι καθόλου βέβαιο, παρ' όλα αυτά, ότι δεν θα αποφύγει η χώρα την καθυστέρηση πληρωμής ενός 15ημέρου στο δημόσιο, ή ακόμη και τη μεταφορά του δώρου Χριστουγέννων ένα μήνα πίσω, τέλη Ιανουαρίου.










Ads by Google

ΤΟΥΟΤΟΜΙ κλιματιστικαόλη η γκάμα οικιακά κ επαγγελματικά με εγγύηση τιμής 210 9400970www.airconditioning.com.gr

Υγραέριο στο Αυτοκίνητο;Μετατροπή Αυτοκινήτου σε Υγραέριο 40% Φθηνότερα και Κέρδισε Καύσιμα!www.greenmydeals.gr/Gas

Μαθήματα ΦωτοβολταϊκώνΕκπαιδεύσου στα Φωτοβολταϊκά και ξεκίνησε μία νέα, καλύτερη Καριέρα!www.SolarEnergyCourses.com

Υδραυλικός ΘεσσαλονίκηςΑναλαμβάνω Πάσης Φύσεως Μερεμέτια Επισκευές Εγκαταστάσεις 6942 924793www.boulose.bestpromo.gr

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

   

Σχετικά άρθρα

  1. «Μπλόκο» στον Ανδρέα Λοβέρδο από τους εργαζόμενους
  2. Δείτε τι καιρό θα κάνει σε 300 πόλεις σε όλη την Ελλάδα!
  3. “Ελλάδα” και “χρεοκοπία” οι λέξεις που αναζητούν όλοι στο Google!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου