Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

Φωτογραφίες: Ο Μπαλτάς πήγε 100 πρόσφυγες στην Ακρόπολη και τους... παράτησε



Επρόκειτο για οικογένειες από τους χώρους φιλοξενίας του Ελαιώνα και του Σχιστού

Με αφορμή την Ημέρα της Ευρώπης ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Αριστείδης Μπαλτάς αποφάσισε να δείξει σε 100 πρόσφυγες -κυρίως οικογένειες- από τους χώρους φιλοξενίας του Ελαιώνα και του Σχιστού τον ελληνικό πολιτισμό και τις ομορφιές της χώρας μας.

Έτσι, αποφάσισε να τους πάει στον βράχο της Ακρόπολης σε μια προσπάθεια να ευαισθητοποιήσει παράλληλα την διεθνή κοινότητα σχετικά με το φλέγον ζήτημα του προσφυγικού. 

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR), ωστόσο, αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι ο κ. Μπαλτάς... εξαφανίστηκε λίγα λεπτά αφότου έφτασε στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Όπως φαίνεται και στις παρακάτω φωτογραφίες, ο υπουργός δεν ήταν στο πλευρό των ανθρώπων αυτών -στην πλειοψηφία τους παιδιά- όσο εκείνοι μάθαιναν για την ιστορία της Ελλάδας από τους ξεναγούς, αφού τους παράτησε στην Ακρόπολη και έφυγε.

Πηγές του υπουργείου, πάντως, υποστηρίζουν πως ο κ. Μπαλτάς δεν παράτησε τους πρόσφυγες στην Ακρόπολη αλλά έφυγε για να συναντήσει άλλο γκρουπ στο Μουσείο.

Φωτογραφίες από την επίσκεψη στην Ακρόπολη












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου